Din handlekurv er nå tom!
Muffins med rabarbra og kardemomme
Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg friste av en velkjent kombo, nemlig rabarbra og kardemomme. Og selvfølgelig bruker jeg nykvernet sådan. Om du ikke er like begeistret for kardemomme som meg, bytt den ut med litt finrevet sitronskall. Det blir SÅ godt!
Muffins med rabarbra (12 stk)
150 g mykt smør/margarin
150 g sukker
2 egg
150 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts kardemomme eller finrevet skall fra 1/2 sitron
1/2 – 1 dl vann eller melk (se an hvor fast røren er)
ca. 120 g rabarbra i små biter + ca. 30-40 gram til å ha på toppen av muffinsene
Valgfritt dryss på toppen:
2 ss sukker
1/2 ts kardemomme
Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk romtemperert smør/ margarin).
2. Rør inn ett og ett egg.
3. Sikt inn hvetemel, bakepulver, kardemomme og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse.
4. Rør inn melken til slutt.
5. Små biter av rabarbra røres forsiktig inn i røren.
6. Massen fordeles i ca. 12 muffinsformer. Legg på litt biter av rabarbra på toppen, dryss evt på kardemommesukker.
7. Settes midt i oven på over/undervarme på ca. 180 grader eller varmluft 175 grader ca. 15-20 minutter.
Karianne
Disse er altså SÅ gode!!!