Muffins med rabarbra og kardemomme

Muffins med rabarbra og kardemomme

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg friste av en velkjent kombo, nemlig rabarbra og kardemomme. Og selvfølgelig bruker jeg nykvernet sådan. Om du ikke er like begeistret for kardemomme som meg, bytt den ut med litt finrevet sitronskall. Det blir SÅ godt!

Muffins med rabarbra (12 stk)
150 g mykt smør/margarin
150 g sukker
2 egg
150 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts kardemomme eller finrevet skall fra 1/2 sitron
1/2 – 1 dl vann eller melk (se an hvor fast røren er)
ca. 120 g rabarbra i små biter + ca. 30-40 gram til å ha på toppen av muffinsene

Valgfritt dryss på toppen:
2 ss sukker
1/2 ts kardemomme

Slik gjør du:
1.     Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk romtemperert smør/ margarin).
2.     Rør inn ett og ett egg.
3.     Sikt inn hvetemel, bakepulver, kardemomme og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse.
4.     Rør inn melken til slutt.
5.     Små biter av rabarbra røres forsiktig inn i røren.
6.     Massen fordeles i ca. 12 muffinsformer. Legg på litt biter av rabarbra på toppen, dryss evt på kardemommesukker.
7.     Settes midt i oven på over/undervarme på ca. 180 grader eller varmluft 175 grader ca. 15-20 minutter.

Alle ingredienser veid opp. Maler kardemomme. Du kan også bruke ferdigmalt.
Rør sukker og smør lyst, tilsett eggene ett etter ett.
Bland inn det tørre vekselsvis med væske. Ikke rør for mye, bruk gjerne en slikkepott
Rør inn rabarbra.
Massen fordeles i tolv former med vanlige muffinsformer.
Dryss gjerne på litt ekstra rabarbra og – om du liker mye smak av kardemomme, litt kardemommesukker.
Stekte ferdig på ca. 17 minutter på varmluft.
Hurjedamej va gott, som svenskene sier…
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...