Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Muffins med rabarbra og kardemomme

Muffins med rabarbra og kardemomme

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg friste av en velkjent kombo, nemlig rabarbra og kardemomme. Og selvfølgelig bruker jeg nykvernet sådan. Om du ikke er like begeistret for kardemomme som meg, bytt den ut med litt finrevet sitronskall. Det blir SÅ godt!

Muffins med rabarbra (12 stk)
150 g mykt smør/margarin
150 g sukker
2 egg
150 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts kardemomme eller finrevet skall fra 1/2 sitron
1/2 – 1 dl vann eller melk (se an hvor fast røren er)
ca. 120 g rabarbra i små biter + ca. 30-40 gram til å ha på toppen av muffinsene

Valgfritt dryss på toppen:
2 ss sukker
1/2 ts kardemomme

Slik gjør du:
1.     Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk romtemperert smør/ margarin).
2.     Rør inn ett og ett egg.
3.     Sikt inn hvetemel, bakepulver, kardemomme og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse.
4.     Rør inn melken til slutt.
5.     Små biter av rabarbra røres forsiktig inn i røren.
6.     Massen fordeles i ca. 12 muffinsformer. Legg på litt biter av rabarbra på toppen, dryss evt på kardemommesukker.
7.     Settes midt i oven på over/undervarme på ca. 180 grader eller varmluft 175 grader ca. 15-20 minutter.

Alle ingredienser veid opp. Maler kardemomme. Du kan også bruke ferdigmalt.
Rør sukker og smør lyst, tilsett eggene ett etter ett.
Bland inn det tørre vekselsvis med væske. Ikke rør for mye, bruk gjerne en slikkepott
Rør inn rabarbra.
Massen fordeles i tolv former med vanlige muffinsformer.
Dryss gjerne på litt ekstra rabarbra og – om du liker mye smak av kardemomme, litt kardemommesukker.
Stekte ferdig på ca. 17 minutter på varmluft.
Hurjedamej va gott, som svenskene sier…

5 based on 1 reviews
1Kommentar
  • Karianne
    Svar
    Skrevet på20:02, 18. juni 2024

    Disse er altså SÅ gode!!!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...