Din handlekurv er nå tom!
Enkel, bakt ostekake med bærsaus
Stekt ostekake med vanilje, sitron og rørte bær
Superenkel ostekake du rører sammen på 1-2-3. Kremete og kjempegod!
Slik gjør du:
1: Knus kjeks og bland med smeltet smør: Klem smulene lett ut i en springform kledd med bakepapir ca. 20 – 22 cm og sett kjølig.
2. Bruk en håndmikser eller en ballongvisp og rør sammen sukker, vanilje, revet skall og saft fra en halv sitron og kremost. Pisk til du har en lett konsistens.
3. Tilsett ett og ett egg. Pisk godt mellom hvert egg slik at det blandes godt ut.
4. Hell blandingen i formen med kjekssmulene og sett inn i ovnen på 180 grader.
5. Stek kaken i ca. 30-40 minutter (den skal såvidt være stivnet i midten).
6. Avkjøl kaken og server med rørte jordbær.
1: Knus kjeks og bland med smeltet smør: Klem smulene lett ut i en springform kledd med bakepapir ca. 20 – 22 cm og sett kjølig.
2. Bruk en håndmikser eller en ballongvisp og rør sammen sukker, vanilje, revet skall og saft fra en halv sitron og kremost. Pisk til du har en lett konsistens.
3. Tilsett ett og ett egg. Pisk godt mellom hvert egg slik at det blandes godt ut.
4. Hell blandingen i formen med kjekssmulene og sett inn i ovnen på 180 grader.
5. Stek kaken i ca. 30-40 minutter (den skal såvidt være stivnet i midten).
6. Avkjøl kaken og server med rørte jordbær.
|
|
Aina Karlstad
Kjempegod – fikk skryt av både barn og barnebarn da de fikk denne som dessert 1. påskedag
Aina
Konditor-Elin
Stas! Takk for hyggelig kommentar Aina 🙂
Elin K .K .
Hei=) hvor lenge står denne kaken seg?:-)
Konditor-Elin
Mener du hvor lenge den er holdbar? I kjøleskap holder den rundt en uke. Den kan også godt fryses.
Ragnhild
Hei! Har du noe triks for hvordan du ser at kaka er såvidt stivnet i midten? 🙂
Konditor-Elin
Kaka skal ikke være bløt, kun bølge litt i midten når du dytter på den.
Jeanette
Denne så både enkel og god ut! Nå kommer jeg med et litt dumt spørsmål, skal den stekes nederst i ovnen?
God påske!
Konditor-Elin
Ingen spørsmål er for dumme Jeanette! Det burde jo stått – denne kan du godt steke midt i ovnen. God påske!
Kari Dagmar Jacobsen
Hei. Jeg lurte på å lage den til konfirmasjonen til datteren min. Kan jeg lage den et par dager i forveien
Konditor-Elin
Ja, det går helt fint. Pakk den inn i plast og oppbevar i kjøleskap.