Enkel, bakt ostekake med bærsaus

Enkel, bakt ostekake med bærsaus

Bilde

Stekt ostekake med vanilje, sitron og rørte bær

Superenkel ostekake du rører sammen på 1-2-3. Kremete og kjempegod!
 Bakt ostekake

200 -250 g digestive kjeks 
75 g smør

400 g nøytral kremost (for eks. Philadelphia)
130 g sukker
3 egg
1/2 sitron (skall og saft)
Frøene fra en vaniljestang (eller 3 ts ekte vaniljesukker) 

Rørte jordbær
(1 kurv jordbær røres sammen med 2-3 ss sukker)

Bilde

Slik gjør du:
1: Knus kjeks og bland med smeltet smør: Klem smulene lett ut i en springform kledd med bakepapir ca. 20 – 22 cm og sett kjølig.
​2. Bruk en håndmikser eller en ballongvisp og rør sammen sukker, vanilje, revet skall og saft fra en halv sitron og kremost. Pisk til du har en lett konsistens. 
3. Tilsett ett og ett egg. Pisk godt mellom hvert egg slik at det blandes godt ut. 
4. Hell blandingen i formen med kjekssmulene og sett inn i ovnen på 180 grader.
5. Stek kaken i ca. 30-40 minutter (den skal såvidt være stivnet i midten). 
6. Avkjøl kaken og server med rørte jordbær. 
Bilde

Be the first to write a review
10 Kommentarer
  • Aina Karlstad
    Svar
    Skrevet på15:11, 29. mars 2016

    Kjempegod – fikk skryt av både barn og barnebarn da de fikk denne som dessert 1. påskedag
    Aina

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på23:23, 29. mars 2016

      Stas! Takk for hyggelig kommentar Aina 🙂

  • Elin K .K .
    Svar
    Skrevet på09:59, 23. april 2016

    Hei=) hvor lenge står denne kaken seg?:-)

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:27, 23. april 2016

      Mener du hvor lenge den er holdbar? I kjøleskap holder den rundt en uke. Den kan også godt fryses.

  • Ragnhild
    Svar
    Skrevet på09:25, 9. juli 2016

    Hei! Har du noe triks for hvordan du ser at kaka er såvidt stivnet i midten? 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:44, 9. juli 2016

      Kaka skal ikke være bløt, kun bølge litt i midten når du dytter på den.

  • Jeanette
    Svar
    Skrevet på12:14, 23. mars 2018

    Denne så både enkel og god ut! Nå kommer jeg med et litt dumt spørsmål, skal den stekes nederst i ovnen?
    God påske!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:15, 23. mars 2018

      Ingen spørsmål er for dumme Jeanette! Det burde jo stått – denne kan du godt steke midt i ovnen. God påske!

      • Kari Dagmar Jacobsen
        Svar
        Skrevet på21:51, 7. april 2018

        Hei. Jeg lurte på å lage den til konfirmasjonen til datteren min. Kan jeg lage den et par dager i forveien

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på22:10, 7. april 2018

      Ja, det går helt fint. Pakk den inn i plast og oppbevar i kjøleskap.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...