Din handlekurv er nå tom!
Sitronterte
Frisk sommerkake med smak av sitron
SER DU ETTER SITRONTERTE, sånn som de lagde på Bakemesterskapet? Se denne oppskriften!
Mørdeig:
100 g melis eller fint sukker
200 g smør eller margarin
300 g hvetemel
1 egg
2 ss kaldt vann
Slik lager du mørdeig:
1. Bland alle ingrediensene sammen til en deig. Ikke arbeid deigen for mye.
2. Legg deigen kjølig en halv time før du bruker den.
Sitronfyll:
6 egg
150 g sukker
revet skall av 2 sitroner
3/4 dl sitronsaft
1 ½ dl fløte
1 dl melk
Slik gjør du:
1. Kjevle ut mørdeig ca. 1 ½–2 mm tykk og ha over i en paiform med løs bunn ca. 24 cm eller bruk en springform ca. 22–23 cm. Hvis du bruker springform, kle den med bakepapir i bunnen. Ha i bakepapir og hell i erter eller ris, mynter eller keramiske kuler.
2. Forstek skallet på 175 grader i ca. 15 minutter. Fjern det du har puttet i mørdeigsskallet, fortsett å steke til mørdeigen har gyllen farge.
3. Bland sammen ingrediensene til sitronfyllet. Sikt blandingen og ha litt av det revne sitronskallet tilbake i blandingen. Hell fyllet i paiskallet og stek på ca. 160 grader til fyllet stivner (ca. 30–35 minutter).
4. Serveres med pisket kremfløte.
|
|
May
Denne skal jeg definitivt teste! Du er så flink Elin! Inspirerer meg hver eneste dag! Takk.
Trine Jacobsen
Dette tror jeg er det beste jeg vet i hele verden!
Nina
Sitron terte med marengs og jordbær ved siden.
Inger
Ser kjempegod ut! Kan den fryses?
Elin Krem.no
Kan fryses, men jeg anbefaler å oppbevare den i kjøleskap (opptil en uke) fremfor å fryse.