Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Sitronterte

Picture

Frisk sommerkake med smak av sitron

​Noen ganger trenger man bare noe friskt, noe som kan avslutte et godt måltid, starte en samtale, noe man kan nyte i stillhet, eller lengte etter en hel uke. Dette er en sånn dessert.
En smakebit av hva som kommer i boken min til høsten! Sitornterte er en klassiker som smaker ekstra godt nå på sommeren.

SER DU ETTER SITRONTERTE, sånn som de lagde på Bakemesterskapet? Se denne oppskriften!

Mørdeig:
100 g melis eller fint sukker
200 g smør eller margarin
300 g hvetemel
1 egg
2 ss kaldt vann

Slik lager du mørdeig:
1. Bland alle ingrediensene sammen til en deig. Ikke arbeid deigen for mye.
2. Legg deigen kjølig en halv time før du bruker den.

Sitronfyll:
6 egg
150 g sukker
revet skall av 2 sitroner
3/4 dl sitronsaft
1 ½ dl fløte
1 dl melk

Slik gjør du:
1. Kjevle ut mørdeig ca. 1 ½–2 mm tykk og ha over i en paiform med løs bunn ca. 24 cm eller bruk en springform ca. 22–23 cm. Hvis du bruker springform, kle den med bakepapir i bunnen. Ha i bakepapir og hell i erter eller ris, mynter eller keramiske kuler.
2. Forstek skallet på 175 grader i ca. 15 minutter. Fjern det du har puttet i mørdeigsskallet, fortsett å steke til mørdeigen har gyllen farge.
3. Bland sammen ingrediensene til sitronfyllet. Sikt blandingen og ha litt av det revne sitronskallet tilbake i blandingen. Hell fyllet i paiskallet og stek på ca. 160 grader til fyllet stivner (ca. 30–35 minutter).
4. Serveres med pisket kremfløte.

Picture

Superdeilig kake med smak av sitron…
Be the first to write a review
5 Kommentarer
  • May
    Svar
    Skrevet på08:54, 10. juni 2018

    Denne skal jeg definitivt teste! Du er så flink Elin! Inspirerer meg hver eneste dag! Takk.

  • Trine Jacobsen
    Svar
    Skrevet på22:12, 12. juni 2018

    Dette tror jeg er det beste jeg vet i hele verden!

  • Nina
    Svar
    Skrevet på22:15, 12. juni 2018

    Sitron terte med marengs og jordbær ved siden.

  • Inger
    Svar
    Skrevet på23:48, 28. april 2019

    Ser kjempegod ut! Kan den fryses?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:11, 30. april 2019

      Kan fryses, men jeg anbefaler å oppbevare den i kjøleskap (opptil en uke) fremfor å fryse.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...