Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Krydderkake med Biscoffkjeks

Krydderkake med Biscoffkjeks

Høsten er tiden for krydderkaker, og har du ikke Biscoffkjeks kan denne lages helt uten også. Den er knallgod! Jeg dro på litt ekstra med kremostglasuren, for de fleste liker et godt lag. Om du syntes det bli i meste laget, bare lag halvparten.

Dette er en variant av mine pepperkakemuffins, ei kake jeg bakte for over ti år siden. Den står seg godt, og fikk du lyst til å bytte ut Biscoff med pepperkaker – be my guest.
Kaken kan fryses både med og uten glasur, men dropp å sette på kjeksen. Den vil bare bli myk.

Husk å romtemperere alle ingrediensene før du starter.

Krydderkake med biscoff i langpanne (30 x40 cm)
250  g mykt  smør/ margarin
175 g sukker
175 g brunt sukker
5 egg
375 g hvetemel
4 ts bakepulver
3-4 ts kanel
1.5  ts kardemomme
1.5  ts malt nellik
2 dl melk
50 g (6 stk) grovknuste Biscoffkjeks (kan droppes)
Ca. 20 stk kjeks til pynt (kan droppes)

Ostekrem
400 g kremost (nøytral smak)
200 g mykt smør
300 g melis
ca. 5-6 ss sitronsaft
4 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
1.     Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin).
2.     Rør inn ett og ett egg.
3.     Sikt inn hvetemel, bakepulver og krydder og bland sammen så det blir en jevn masse.
4.     Rør inn melken og knuste kjeks til slutt.
5.     Settes midt i oven på ca. 180 grader ca.15 -25 minutter (det går raskest om du velger varmluft)
6. Glasur: Kjør romtemperert smør og melis til det har en luftig og lys konsistens. Tilsett romtemperert ost og sitron. Rør til du har en jevn og fin glasur.
7. Stryk glasuren ut på avkjølt kake. Dekorer med halve Biscoffkjeks om ønskelig.

 

Pisk smør/margarin og sukker (både hvitt og brunt) til det er lyst i farge. Tilsett ett og ett egg.

Vei opp det tørre.

Sikt det inn.

Jeg tok ut vispene og rørte for hånd.

Ha i melk/væske og rør inn kjeksen til slutt.

Stryk ut i en langpanne 30 x 40 cm.

Stek midt i ovnen 20-25 minutter.

Lag glasuren: Pisk først smør og melis godt og lenge. Det skal ha en lys farge.

Ha i romtemperert kremost og smak til med sitronsaft.

Stryk glasuren ut på avkjølt kake.

Pynt evt med halve Biscoffkjeks.

Det ble høstkaka si, det! Kjempegod smak av krydder, nydelig med kremostglasur.

 

 


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Krydderkake med Bisc..

Høsten er tiden for krydderkaker, og har du...

Rugbrød

Jeg har bakt noe for første gang: Rugbrød!...

Elins saftige havres..

Det lakker og lir mot skolestart, og jeg...

Mjuke horn

Mjuke horn - en klassiker jeg bakte for...

Kardemomme-skolebrø..

Det er den tiden på året da man...