Din handlekurv er tom.
Pumpkin spice cake
Høsten byr på saftige krydderkaker, og dette er en sånn! Har jeg NOEN gang laget noe saftigere?
Den er laget med en kremostglasur tilsatt sitron. Jeg har tatt utgangspunkt i en amerikansk oppskrift, men måtte skru en hel del på den, ettersom den inneholdt hermetisk gresskar. Det er jo derfor disse kakene heter PUMPKIN spice cake, så tilgi meg om du finner dette navnet litt merkelig på min kake. (Pumpkin spice er bare navnet på en krydderblanding)
Jeg har erstattet gresskar med rømme. Litt rart, tenker du? Neida, syrnet melk er med på å gjøre denne kaka skikkelig moist, for å si det på originalspråket. Det ble en litt for bløt røre, så hvis du så meg lage denne på story i går – jeg har justert denne oppskriften ved å tilsette 40 g mer mel enn den jeg bakte i går. Den vil nok likevel trenge bortimot 45- 60 minutter i ovnen..
Krydderblandingen kan du justere som du selv vil. Jeg har som nevnt tatt utgangspunkt i den oppskriften jeg fant, pluss at jeg tilsatt litt malt nellik. Liker du mer kanel, litt kardemomme, eller har ikke ingefær? Bare drus på som du selv ønsker.
Kaka har en litt spesiell fremgangsmåte: reversed creaming. Det betyr at man smuldrer inn fettet i det tørre, litt som når man lager en scones. Det gir en myk og delikat tekstur. Kaka føles kanskje litt mindre kompakt, selv om den fortsatt er en formkake. Jeg delte den i to og la et lag med krem inni også.
Ettersom denne kaka trenger lang tid i ovnen – bruk en form som er minimum 26 cm i diameter. Mindre former vil gjøre at kaka vil trenge enda lenger steketid..
Vil du se hvordan jeg har laget gresskar i marsipan kan du se et eget innlegg om det her.
Pumpkin spice cake
4 egg
1/2 dl nøytral olje (for eksempel raps)
1 beger (3 dl) lettrømme
400 g brunt sukker (farinsukker)
400 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts kanel
1/2 ts malt ingefær (pulver)
1/2 ts revet muskatnøtt
1/4 ts malt nellik
2 ts vaniljesukker
170 g smør eller margarin
Kremostglasur:
400 g kremost (nøytral smak)
200 g mykt smør
300 g melis
ca. 5-6 ss sitronsaft
4 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
1. Bland sammen egg, olje, rømme og sukker.
2. Ha alt det tørre i en annen bolle. Tilsett romtemperert smør/margarin og kjør sammen med en håndmikser til du har en sandaktig konsistens.
3. Hell i det våte, i to -tre omganger. Hvis du bruker håndmikser, kjør på lav fart og ikke rør mye, det skal bare gå sammen. Du kan godt barer røre med en visp. Bruk en slikkepott og skrap opp fra bunnen.
4. Helles i en springform kledd med bakepapir, minimum 26 cm.
5. Settes midt i oven på ca. 180 grader ca.45 minutter – 1 time (det går raskest om du velger varmluft). Her er du nødt til å bruke en bakepinne. Kaka er ferdig først når det ikke henger kakedeig igjen på pinnen.
6. Glasur: Kjør romtemperert smør og melis til det har en luftig og lys konsistens. Tilsett romtemperert ost og sitron. Rør til du har en jevn og fin glasur.
7. Del en avkjølt kakebunn i to. Stryk på et lag med kremostglasur. Legg på toppen og stryk på resten av glasuren.

For å få kaken litt rettere skar jeg av litt av toppen. Den skal jeg bruke.. Ta på et lag med kremostglasur.

Dytt smulene på kanten av kaka. Så glemte jeg å ta bilde av hvordan jeg lager mønsteret på kaka, men jeg har laget en reel som ligger på instagram!

Så har jeg laget noen gresskar i marsipan til pynt. Farge litt marsipan oransj (og grønn). Rull en pølse og lag små biter.

Er dette den saftigste krydderkaka jeg noen sinne har laget? Den oppbevares i kjøleskap, men smaker best temperert. Den kan fryses.




















