Din handlekurv er nå tom!
Liten, klissete sjokoladekake
Liten dessertkake som smaker godt servert med med is og bær
Her kommer noen tips til deg som ønsker å tilpasse den etter din smak. Velg selv om du vil ha lys eller mørk sjokolade. Ønsker du at kaka skal smake mer sjokolade tar du hele plata med sjokolade i røra. Vil du ha litt kaffesmak – tilsett 2-3 ss espressokaffe og 30 g mer hvetemel. Enda mer sjokoladesmak? Tilsett 3 ss god kakao. En dæsj sitruslikør smaker også helt utmerket i en sånn kake. Ønsker du å lage kaka glutenfri kan du erstatte melet med mandelmel.
2 egg
160 g sukker
100 g smør
75 g sjokolade (lys eller mørk)
70 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
1. Smelt smør og sjokolade over vannbad (eller i mikroovn)
2. Pisk luftig eggedosis av egg og sukker
3. Bland inn smør og sjokolade.
4. Sikt inn det tørre. Bland såvidt sammen (ikke rør for mye).
5. Helles i en 1.5 liters brødform (eller en liten springform 15-18 cm)) kledd med bakepapir (eller godt smurt).
6. Steketemperatur: 180 grader. Steketid avhenger av formen du bruker og hvor klissete du vil at kaka skal være. Min er stekt i en brødform som tar 1.5 liter og den stekte ca. 50 minutter. Da er den bløt, men ikke rennende. Bruk gjerne en bakepinne om du er usikker. Når du ikke får deig på pinnen er den ferdig stekt. Bruker du en liten springform vil jeg anta kaka er ferdig stekt etter ca. en halv time. Denne smaker best litt bløt, så pass på at du ikke steker den til den er blitt kavring.
7. La kaka avkjøle litt i forma før du løfter den over på en rist for avkjøling. Serveres gjerne litt lun, og smaker godt med iskrem, vaniljesaus og masse, masse bær ved siden av.
|
|
Findus
Sjokolade, kaffe og sitruslikør – en fullstendig udiskutabel uimotståelig perfekt trio!! Vet ikke om jeg kommer til å dele denne med noen… Og takk din mor.
Konditor-Elin
Haha Findus, du får meg til å le høyt av å måtte takke min mor 🙂 Det skal jeg gjøre, jeg lover!