Din handlekurv er nå tom!
Sitruskake med marsipan i liten langpanne
Saftig, syrlig og mmmm…med marsipan
250 g smør eller margarin
225 g brunt sukker (eller vanlig sukker)
3 egg
225 g hvetemel
100-150 g revet marsipan (jeg brukte en tørr bit med 50% mandler. Du kan også bruke vanlig marsipan)
2 ts bakepulver
revet skall og saften av 1 appelsin
revet skall og saft av 1/2 sitron
(totalt ca. 1 1/2 dl sitrus saft)
Melis, sitronsaft og litt gul farge
Kolibristenger
Farget krymmel
Slik gjør du:
1. Rør romtemperert smør og sukker porøst og luftig.
2. Tilsett eggene – ett for ett. Skrap godt ned fra kanten av bollen hele tiden.
3. Bland inn det tørre + revet marsipan. Rør såvidt sammen.
4. Ha i sitronsaft, appelsinsaft og skall fra sitrusfrukten. Ikke rør for mye.
5. Strykes utover i en liten langpanne 25 cm x 36 og stekes på 180 grader i ca. 25 minutter.
6. Avkjøl kaken og rør sammen 2 dl melis med litt vann. Tilsett litt sitronsaft i glasuren og litt gul farge (kan sløyfes).
7. Stryk melis utover kaken og dryss på litt krymmel. Del opp påskemarsipan og legg på hver bit.
|
|
|
|
anita larsen
Gud så god den så ut
Konditor-Elin
Den er kjempegod, Anita 🙂
Anne-Tone
Laget denne til påskefikan i morgen 👍 måtte smake, den var super god 🍋
Konditor-Elin
Påskefika – så hyggelig!
Inger
Blir den for tung til å stekes i formkakeform?
Elin Krem.no
Ja, den vil fort bli for rå
Anne C
For en fantastisk oppskrift!! Laget denne med glutenfritt mel og tilsatte et egg ekstra siden jeg hadde så små egg. Saftig og frisk!! Den BESTE glutenfrie formkaka jeg har smakt!!
Anne C
Ikke formkake, men langpannekake 😅.. rett skal være rett..
Elin Krem.no
Så hyggelig å høre! Tusen takk for tilbakemelding 🙂
Grete Cecilie Bolstad
Jeg skal prøve kaken din, men må lage den glutenfri. Har du erfaring med å fryse den?
Elin Krem.no
Det går fint å fryse den.