
Sitruskake med marsipan i liten langpanne
Saftig, syrlig og mmmm…med marsipan
250 g smør eller margarin
225 g brunt sukker (eller vanlig sukker)
3 egg
225 g hvetemel
100-150 g revet marsipan (jeg brukte en tørr bit med 50% mandler. Du kan også bruke vanlig marsipan)
2 ts bakepulver
revet skall og saften av 1 appelsin
revet skall og saft av 1/2 sitron
(totalt ca. 1 1/2 dl sitrus saft)
Melis, sitronsaft og litt gul farge
Kolibristenger
Farget krymmel
Slik gjør du:
1. Rør romtemperert smør og sukker porøst og luftig.
2. Tilsett eggene – ett for ett. Skrap godt ned fra kanten av bollen hele tiden.
3. Bland inn det tørre + revet marsipan. Rør såvidt sammen.
4. Ha i sitronsaft, appelsinsaft og skall fra sitrusfrukten. Ikke rør for mye.
5. Strykes utover i en liten langpanne 25 cm x 36 og stekes på 180 grader i ca. 25 minutter.
6. Avkjøl kaken og rør sammen 2 dl melis med litt vann. Tilsett litt sitronsaft i glasuren og litt gul farge (kan sløyfes).
7. Stryk melis utoverkaken og dryss på litt krymmel. Del opp påskemarsipan og legg på hver bit.
|
|
|
|
anita larsen
Gud så god den så ut
Konditor-Elin
Den er kjempegod, Anita 🙂
Anne-Tone
Laget denne til påskefikan i morgen 👍 måtte smake, den var super god 🍋
Konditor-Elin
Påskefika – så hyggelig!
Inger
Blir den for tung til å stekes i formkakeform?
Elin Krem.no
Ja, den vil fort bli for rå