Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Sjokoladekake med konfektkrem

Sjokoladekake med konfektkrem

Bilde

M for mamma

Søndag er det morsdag og det er er tid for å skjemme bort mor noe så inn i hampen. Enig? Derfor har jeg har laget det beste jeg vet. På sin datter kjenner man sin mor. Eller…hvordan var det det ordtaket var igjen?

Farsdag: Mor baker kake, mor kjøper pakke, barna lager kort. Morsdag: Mor baker kake, far kjøper blomster, barna lager kort.
Vel.

Når sant skal sies hadde de sikkert bakt. Om jeg hadde bedt om det. Men, altså – jeg har allerede morsdagskaka til meg selv klar. Og hvis jeg skal skjemmes bort noe så inn i hampen, da vil jeg ha noe av det beste jeg vet: Sjokoladekake med bringebær og ganache. Skikkelig mektige saker. Jeg har lagd den før. Men en god ting kan ikke lages for mange ganger, kan det vel?

Men, egoistiske Elin, du må jo gi noe til mamma’n din også! Å ja. Men jeg vet hva hun liker. Som datter, så mor. Glem blomsterkvasten. Denne kaka går rett hjem til mødre over 70 også. 

Denne kaken er laget av:
Langpannekake  
1.5 dl kremfløte
150 g sjokolade
Litt bringebærsyltetøy
Diverse marsipanpynt

4-6 små runde kaker

Slik gjør du:
1.  Kok opp fløte og hell over finhakket sjokolade. La stå litt før du rører glatt. La stå på til dagen etter (enten i romtemp eller i kjøleskap).
2. Lag langpannekake. Avkjøl. Stikk ut rundinger (ca. 7 cm) av langpannekaken og smør på bringebær på nederste bunn.
3. Smelt litt av ganachen så den bare blir litt myk og stryk på et tynt lag på bunnene.
4. Legg sammen tre bunner oppå hverandre og smelt resten av ganachen så den blir flytende. Hell over med en skje. 
5. Pynt etter eget ønske. Jeg har farget marsipan og rullet kuler i spiselig glitter, skåret ut M-bokstav og hjerte, penslet med spiselig glitter (og dyttet en liten bit av en grillpinne i), og laget miniroser.

Av sjokoladekake-restene lager dupunsjboller!

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

For å lage «perler»: rull marsipan til en kule og rull i et eggeglass med litt glitterstøv. Ta den så i hånden din og rull på nytt. Da får du en skinnende glans. M-en har jeg penslet med spiselig kobberstøv og satt i en grillpinne. Så dyttet den i kaka. Marsipanrosene har jeg laget som små knopper. 
Bilde

Mor

Aldri
lenger
enn et
sukk
unna

Per Larsen

Be the first to write a review
No Comments

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...