Din handlekurv er nå tom!
Sjokoladekake med konfektkrem
M for mamma
Vel.
Når sant skal sies hadde de sikkert bakt. Om jeg hadde bedt om det. Men, altså – jeg har allerede morsdagskaka til meg selv klar. Og hvis jeg skal skjemmes bort noe så inn i hampen, da vil jeg ha noe av det beste jeg vet: Sjokoladekake med bringebær og ganache. Skikkelig mektige saker. Jeg har lagd den før. Men en god ting kan ikke lages for mange ganger, kan det vel?
Men, egoistiske Elin, du må jo gi noe til mamma’n din også! Å ja. Men jeg vet hva hun liker. Som datter, så mor. Glem blomsterkvasten. Denne kaka går rett hjem til mødre over 70 også.
Denne kaken er laget av:
Langpannekake
1.5 dl kremfløte
150 g sjokolade
Litt bringebærsyltetøy
Diverse marsipanpynt
4-6 små runde kaker
Slik gjør du:
1. Kok opp fløte og hell over finhakket sjokolade. La stå litt før du rører glatt. La stå på til dagen etter (enten i romtemp eller i kjøleskap).
2. Lag langpannekake. Avkjøl. Stikk ut rundinger (ca. 7 cm) av langpannekaken og smør på bringebær på nederste bunn.
3. Smelt litt av ganachen så den bare blir litt myk og stryk på et tynt lag på bunnene.
4. Legg sammen tre bunner oppå hverandre og smelt resten av ganachen så den blir flytende. Hell over med en skje.
5. Pynt etter eget ønske. Jeg har farget marsipan og rullet kuler i spiselig glitter, skåret ut M-bokstav og hjerte, penslet med spiselig glitter (og dyttet en liten bit av en grillpinne i), og laget miniroser.
Av sjokoladekake-restene lager dupunsjboller!
|
|
|
|
Aldri
lenger
enn et
sukk
unna
Per Larsen