Ostekake med sitron- og jordbærgele
1. februar 2015
Kommentarer
My heart is yours
Februar er her med en hel haug kremfylte dager. Juhu! Endelig er slankemåneden over! Gled deg til neste helg, da er det morsdag, helgen etter, alle-hjerters-dag OG bolle-søndag! Av pur glede tjuvstarter jeg feiringen allerede i dag med en klassiker av en kake som både kan funke som morsdagskake, men kanskje aller helst – som en søt gave på valentines day.
Ostekake med sitrongele
250 g digestive kjeks (eller annen havrekjeks)
100 g smeltet smør
250 g kremost (nøytral)
75 g melis
2.5 dl vann
2 ss sitronsaft
revet skall av 1/2 sitron
3 dl kremfløte
1 pakke sitrongele
Topping:
1 pakke jordbærgele
2.5 dl vann
Jordbær
|
|
Slik gjør du:
1. Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smeltet smør og klem godt ut i en 24-25 cm springform. Settes i kjøleskap.
2. Kok opp 2.5 dl vann og rør ut sitrongeleen. Avkjøles.
3. Pisk sammen kremost, melis og sitornsaft + skall.
4. Pisk kremfløte til slapp krem og bland med kremosten.
5. Rør sammen de to kremene og tilsett avkjølt gele (den må ikke være varm, men ha romtemperatur).
6. Hell blandingen i springformen og sett i kjøleskap.
7. Når kremen har stivnet – kok opp 2.5 dl vann og rør ut jordbærgeleen. Avkjøl.
8. Skjær små hakk i jordbærene, del dem, og legg på kaken. Hell på HELT avkjølt jordbærgele. Settes i kjøleskap igjen til den har stivnet.
1. Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smeltet smør og klem godt ut i en 24-25 cm springform. Settes i kjøleskap.
2. Kok opp 2.5 dl vann og rør ut sitrongeleen. Avkjøles.
3. Pisk sammen kremost, melis og sitornsaft + skall.
4. Pisk kremfløte til slapp krem og bland med kremosten.
5. Rør sammen de to kremene og tilsett avkjølt gele (den må ikke være varm, men ha romtemperatur).
6. Hell blandingen i springformen og sett i kjøleskap.
7. Når kremen har stivnet – kok opp 2.5 dl vann og rør ut jordbærgeleen. Avkjøl.
8. Skjær små hakk i jordbærene, del dem, og legg på kaken. Hell på HELT avkjølt jordbærgele. Settes i kjøleskap igjen til den har stivnet.
|
|