Aniskringler

Aniskringler

Småkringler med lakris-smak

Enten det er en kald vårdag eller en deilig sommerdag – det passer alltid med litt gjærbakst. 

Aniskringler er rett og slett hveteboller med lakris-smak. De smaker helt fortreffelig med litt smør og brunost på, ta gjerne med om du skal ut på tur. I denne oppskriften bruker jeg hele anis-frø som jeg knuser lett for å få frem smaken bedre. I tillegg har jeg i litt kardemomme for å få den gode smaken av hveteboller. 

Aniskringler
2.5 dl melk
50 g sukker
50 g smør
1/2 pakke gjær
½ ts kardemomme
1 ts anisfrø
ca. 400 g hvetemel

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.

Slik gjør du:

1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i. 
2. Tilsett smeltet smør. 
3. Deigen eltes godt til den er smidig. 
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i passe store emner som formes til kringler og settes på plate med bakepapir. 
6. La kringlene heve på et varmt sted før det pensles med egg utblandet med litt vann. 
7. Stekes på 220 grader 10 -15 minutter.