Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Aniskringler

Småkringler med lakris-smak

Enten det er en kald vårdag eller en deilig sommerdag – det passer alltid med litt gjærbakst. 

Aniskringler er rett og slett hveteboller med lakris-smak. De smaker helt fortreffelig med litt smør og brunost på, ta gjerne med om du skal ut på tur. I denne oppskriften bruker jeg hele anis-frø som jeg knuser lett for å få frem smaken bedre. I tillegg har jeg i litt kardemomme for å få den gode smaken av hveteboller. 

Aniskringler
2.5 dl melk
50 g sukker
50 g smør
1/2 pakke gjær
½ ts kardemomme
1 ts anisfrø
ca. 400 g hvetemel

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.

Slik gjør du:

1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i. 
2. Tilsett smeltet smør. 
3. Deigen eltes godt til den er smidig. 
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i passe store emner som formes til kringler og settes på plate med bakepapir. 
6. La kringlene heve på et varmt sted før det pensles med egg utblandet med litt vann. 
7. Stekes på 220 grader 10 -15 minutter.

Be the first to write a review
5 Kommentarer
  • Toralv
    Svar
    Skrevet på17:22, 4. desember 2015
  • gunnhild meisingset
    Svar
    Skrevet på12:03, 3. desember 2018

    I dag bakes det aniskringer som skal gies bort i julegave 😊🎄👍

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på12:14, 3. desember 2018

      Så koselig 🙂

  • Linda
    Svar
    Skrevet på15:39, 17. desember 2018

    Kan disse lages på tangzhong -styrke? 🙂

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:16, 18. desember 2018

      Ja, klart de kan.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...