Din handlekurv er nå tom!
Is-bløtkake
Lag en 17. mai-bløtkake med ny vri
Hos oss fikk barna velge, og de ville ha et lag med jordbær-is og et is-lag med sjokoladesmak. Strø gjerne i litt Non Stop eller peanøtter i iskremen for et spennende tygg. Is-bløtkaken må stå fremme minimum tre kvarter før den skal spises.
Sukkerbrød (til 22-24 cm form)
5 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Helles i en smurt form. Tips! Kle bunnen av springformen med bakepapir.
Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min.
Ca. ½ liter iskrem til hvert lag
Bringebærsyltetøy
2 dl kremfløte
Sjokolade
Diverse frukt til pynt
Slik gjør du:
1. Bak sukkerbrødet og avkjøl. Skjær i tre deler og legg nederste del tilbake i springformen.
2. Stryk på et tynt lag bringebærsyltetøy. Kjør isen myk i en kjøkkenmaskin (bruk eltekrok). Når den er passe myk strykes den utover kakebunnen.
3. Legg på en kakebunn og gjenta prosessen. Settes i fryseren.
4. Når kaken er helt gjennomfryst tas den ut av formen og strykes opp med pisket krem. Sett is-kaken direkte over på fatet du skal servere den på. Sett i fryseren frem til den skal pyntes.
5. Ta kaken ut av fryseren og dekorer den. Smelt litt sjokolade og ha i en sprøytepose. Klipp et stort hull og sprøyt på kanten. Pynt med frukt og bær etter eget ønske. Kaken trenger minimum tre kvarter ute av fryseren før den skal spises.
Anne på Moseplassen
Hei 🙂 Så nydelig den var! Både utvendig og innvendig var den virkelig spennende og lekker. Spesielt imponert over sjokoladekanten din 🙂
Konditor-Elin
Hei Anne og takk for kommentar 🙂 Sjokoladekanten rundt var faktisk kanskje det enkleste på hele kaka. Det eneste man må tenke på er at den stivner fort. Derfor må man jobbe raskt og ha en sjokolade som ikke er i ferd med å stivne, men godt og varm.
Catrine
For en nydelig kake! Denne skal prøves 🙂
Men hvilken sjokolade bruker du til kanten? Har prøvd meg litt på kokesjokolade men føler den blir litt usammarbeidsvillig 😉
Konditor-Elin
Hei Catrine! All sjokolade kan brukes. Jeg hadde en masse rester av kuvertyre og vanlig kokesjokolade. Smeltet dette sammen og brukte det.
Vilde
Hei!
Hvor lang tid tar det før kaken er gjennom fryst:-)?
Konditor-Elin
En liten time tror jeg holder 🙂
Cecilie
Nydelig kake 🙂
Astrid
Ettersom sjokoladen skal på en frossen kake, vil det så være en fordel å komme litt kokosolie i sjokoladen?
Og kan man bruke en alminnelig sjokoladekake, istedet for alminnelig bløtkakebunn?
Konditor-Elin
Hei Astrid. Sjokoladekake er supergodt til denne kaka, og ja, bruk gjerne litt kokosfett eller kokosolje i. Det går fint uten også.
Ragnhild Myklebust
Du imponerer stadig👏👏 og takk for det💕