Is-bløtkake
Lag en 17. mai-bløtkake med ny vri
Hos oss fikk barna velge, og de ville ha et lag med jordbær-is og et is-lag med sjokoladesmak. Strø gjerne i litt Non Stop eller peanøtter i iskremen for et spennende tygg. Is-bløtkaken må stå fremme minimum tre kvarter før den skal spises.
Sukkerbrød (til 22-24 cm form)
5 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Helles i en smurt form. Tips! Kle bunnen av springformen med bakepapir.
Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min.
Ca. ½ liter iskrem til hvert lag
Bringebærsyltetøy
2 dl kremfløte
Sjokolade
Diverse frukt til pynt
Slik gjør du:
1. Bak sukkerbrødet og avkjøl. Skjær i tre deler og legg nederste del tilbake i springformen.
2. Stryk på et tynt lag bringebærsyltetøy. Kjør isen myk i en kjøkkenmaskin (bruk eltekrok). Når den er passe myk strykes den utover kakebunnen.
3. Legg på en kakebunn og gjenta prosessen. Settes i fryseren.
4. Når kaken er helt gjennomfryst tas den ut av formen og strykes opp med pisket krem. Sett is-kaken direkte over på fatet du skal servere den på. Sett i fryseren frem til den skal pyntes.
5. Ta kaken ut av fryseren og dekorer den. Smelt litt sjokolade og ha i en sprøytepose. Klipp et stort hull og sprøyt på kanten. Pynt med frukt og bær etter eget ønske. Kaken trenger minimum tre kvarter ute av fryseren før den skal spises.