Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Tropisk ostekake med mango og pasjonsfrukt

Tropisk ostekake med mango og pasjonsfrukt

Picture

Cheese cake Tropicana Hurricana. Ya man. 

Ostekake er fantastisk godt og lenge har jeg drømt om en med tropisk smak. Det har jeg gjort noe med i dag. Denne fikk meg til å tenke på reggea, sol og palmesus. Ok, litt på 17. mai også, da. 
Det er sikkert et vell av oppskrifter på tropisk ostekake der ute på verdensveven, men i dag har jeg laget kake uten å se noe som helst sted først. Denne ble til i eget hode, og joda, den ble akkurat så tropisk som jeg hadde håpet på. 

Vi var litt uenige i familien om smaken kunne vært mer intens. Opprinnelig brukte jeg 3 dl kremfløte i denne kaken, men jeg har nedjustert oppskirften til 2 dl for å få frem mer smak. Liker du den mildere – bruk gjerne 3 dl. 

Kaka kan lages ferdig en til to dager før den skal spises og kan fryses. 

OBS! Oppdatert informasjon: Jeg har blitt nødt til å gjøre om litt på denne oppskriften, ettersom den opprinnelige smoothie-miksen inneholdt variable mengder av papaya og ananas, noe som gjorde at den i enkelte tilfeller ikke stivnet. 


Tropisk ostekake med pasjonsfrukt (Tropicana Hurricana)

Tropisk mos:
400 g mango (kjøp gjerne frossen – fra Eldorado) 
70 g sukker
Tin blandingen, eller skrell og skjær av fruktkjøtt av mango. Mos den i en blender eller med en stavmikser. Ha i kjele og kok opp med 70 g sukker. Helles i en bolle og avkjøles til romtemperatur. 

Bunn:
200 g havrekjeks (for eks. digestive)
80 g smør

Ostekaken
3 dl ferdig moset mango
saften av 1/2 sitron
6 plater gelatin
200 g nøytral kremost (for eksempel Philadelphia)
75 g melis
2 dl kremfløte
3 stk pasjonsfukt

​Gele på toppen
2 dl most mango (om du ikke har nok - bland ut med vann til du får 2 dl)
1 ss sitronsaft
1 pasjonsfrukt
4 plater gelatin

Slik gjør du:
1. Lag mango mos (se over)
2. Finknus kjeks i en bolle (eller i en foodprocessor), ha i smeltet smør. Klem kjeksen ut i en springform kledd med bakepapir
ca. 23-24 cm. (Valgfritt: Stek på 180 grader i 10 minutter – avkjøl i kjøleskap)
3. Legg gelatin i kaldt vann.
4. Pisk kremfløte og sett kjølig. 
5. Pisk sammen romtemperert kremost og melis. 
6. Bland inn sitronsaft i mango-mos. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i litt av blandingen. 
7. Ha den varme blandingen i resten av mango-mosen. Hell alt over i bollen med kremost. Bruk en håndmikser eller en ballongvisp og rør sammen. Tilsett bløtpisket kremfløte. 
8. Skrap ut innholdet av 3 pasjonsfrukt og bland inn. 
9. Hell i formen og sett kjølig. La stå til ostekaken er fast før du legger på gele.
10. Gele: Legg gelatin i kaldt vann i minimum fem minutter. Ha sitronsaft, resten av mangomos + en pasjonsfrukt i en bolle/ kjele. Klem ut vannet av gelatinen og ha i beholderen. Smelt sammen. Avkjøl litt før du heller geleen over kaken. Sett kjølig. 

Picture

Picture

Mangomos: La frossen mango tine eller renskjær mango. Mos med en stavmikser og ha i kjele. Tilsett sukker og la boble og koke 3-4 minutter. 
Picture

Picture

Klem kjeks og smør ut i form (22. – 24 cm) og stek på 180 grader. avkjøles. Ha alle elementer klare til blanding når kaken skal røres sammen. 
Picture

Picture

Hell massen i formen og sett kjølig. Når kaken er stivnet – lag gele. Smelt bløtlagt gelatin med litt av fruktsaften (jeg smeltet i mikroovn). Hell alt i samme beholder og bland godt før den helles over kaken.  
Picture

Geleen skal være helt stiv før du tar en skarp kniv dyppet i varmt vann og drar langs kanten. Fjern ringen og sett kaken på fat. 
Picture

Holdbar kake som tåler å stå i kjøleskap et par dager før den skal spises (pakk godt inn). Kaka kan også fryses. 
Picture

Tropisk ostekake er servert! 

Be the first to write a review
14 Kommentarer
  • Kine
    Svar
    Skrevet på12:03, 18. april 2018

    Hvilke tropisk smoothie blanding har du brukt? Å hvor får man kjøpt det?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:26, 18. april 2018

      Du kan bruke all (frossen) frukt (bland det du ønsker). Jeg fant en pose på Kiwi (Eldorado) med ferdig tropisk blanding.

  • Monica
    Svar
    Skrevet på11:23, 19. april 2018

    Yummi, denne så snadderaktig ut, MÅ prøves 🙂

  • Siri
    Svar
    Skrevet på20:17, 4. mai 2018

    Jeg driver å lager denne nå, og nå har jeg ventet i mange timer på at ostkaka skal stivne.. men det gjør den ikke. Stått over 6timer i kjøleskapet.. kan jeg redde den??

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på23:04, 4. mai 2018

      Du kan prøve å tilsette mer gelatin. Varme litt av blandingen og tilsette oppbløtt gelatin (2-3 plater) som blandes inn i resten av røra. Eneste håp. Eller servere den som iskake.
      Det som skjer er at det er for mye syre i den tropiske frukten. I min kake gikk det fint, men hvis det er veldig mye av for eksempel ananas eller papaya kan det gå galt…

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på10:43, 5. mai 2018

    Oppskriften er nå endret! Jeg har byttet ut tropisk smoothieblanding med kun mango. Ettersom posene inneholdt variable mengder av frukten gjorde det at den i enkelte tilfeller ikke stivnet. Hører gjerne deres erfaring med å bare bruke mango 🙂

    • Torunn
      Svar
      Skrevet på13:02, 16. mai 2018

      Hei. Jeg lager kaken din nå og har et spørsmål. 3 dl mangopure som skal blandes i kremen, må ikke den være varm når jeg tar i 6 plater gelatin? Det står at pureen skal avkjøles… ?

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på13:17, 16. mai 2018

        Ta litt av mangomosen og smelt gelatinen i den. Bland det så inn i resten av mango-mos (den skal være avkjølt men ikke kald. Jeg retter i fremgangsmåten!

  • Åse
    Svar
    Skrevet på10:11, 23. desember 2018

    Hei, jeg klarte å blande all mangomos i osteblandingen. Vil det kun bli mangosmak på denne kaken..?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på12:31, 23. desember 2018

      Ja, men det er jo bare godt…

  • Skrevet på23:08, 4. mai 2019

    Et lite tips: Jeg blandet i litt vaniljesukker/vaniljepulver i selve ostemassen, rundet av smaken super bra! 🙂 Takk for oppskrift!

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på11:14, 5. mai 2019

      Takk for tips!

  • Mette Fjeldstad
    Svar
    Skrevet på19:51, 1. april 2021

    Hei!
    Bruker du pasjonsfrukten med frø i selve ostekaken også? Går det greit å sile hvis jeg ønsker kake/gelé uten frø?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på13:05, 2. april 2021

      Sil i vei!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Créme brûlée med ..

  Årets siste blogginnlegg er tradisjonen tro en...

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...