Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Kransekakekonfekt

Kransekakekonfekt

Picture

Dette er skikkelige festbiter! Knasende sprø utenpå og myke inni. Lages på 1-2-3 og kan gjerne fryses.
Kransekakekonfekt

1/2 kg ferdig kransekakemasse
ca. 1 1/2 eggehvite
(ha i eggehvite til du kjenner at massen er såvidt blitt litt bløt. Den skal kunne sprøytes ut av en sprøytepose)

Blandes med grind (eller med hendene) til en jevn masse. Ha i en sprøytepose og lag små topper. Pynt evt. med coctailbær. Stekes på 210 grader til de har fått gyllen farge (ca. 7-10 min)

Det drar seg mot nasjonaldagen og mange har mye de skal bli ferdige med før flaggheising fredag morgen. Om tiden er knapp, kommer her et tips:

Bak disse knasende gode kransekakebitene! Alt du trenger er ferdig kransekakemasse og litt eggehvite.  Her ser du fest-utgaven med coctailbær og mørk sjokolade i bunnen, men det kan du droppe om du vil. Smaker fortreffelig uten også.

Fiks ferdig på under en halvtime!

Picture

Rør eggehvite og kransekakemasse sammen til en jevn masse.
Picture

Ha i en sprøytepose med en stjernetyll ytterst.
Picture

Lag små topper, sett på coctailbær om du har og stek på 210 grader.
Picture

Smelt litt sjokolade og dypp bunnen.
Picture

Gni to biter mot hverandre, slik at det dannes et tynt lag sjokolade.
Picture

Sett de ferdigdyppede bitene på et brett dekket med plast. La stå i kjøleskap til de er stivnet.
Picture

Av en halv kilo kransekakemasse får du ca. 50 biter. Kransekakekonfekt er også glutenfritt!

Be the first to write a review
4 Kommentarer
  • Findus
    Svar
    Skrevet på02:29, 18. august 2014

    … 50 er ikke nok 😉 … Disse er så gode og forsvinner med det samme. Om enn ikke fra hoftekammen, kanskje.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på02:43, 18. august 2014

      Ja, Findus, de bare forsvinner! Det fine er at de blir bare enda bedre etter en tur i fryseren. Så lag gjerne 100…150…gjester dukker jo opp i tide og utide 😉

  • Kristin
    Svar
    Skrevet på15:12, 5. mai 2021

    Hvilke sprøyteposer bruker du? Antar tippene dine er fra Wilton, så praktisk å kunne bruke de uten kobler

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på18:02, 7. mai 2021

      Mine tyller er fra tiden i bakeriet. Ikke Wilton..

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Créme brûlée med ..

  Årets siste blogginnlegg er tradisjonen tro en...

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...