Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Firkløversaus til is

Firkløversaus til is

Jeg klarer ikke tenke klart. Denne sausen er rett og slett noe av det aller, aller beste jeg har smakt. Helt himmelsk!

1 dl sukker
1 dl fløte
2 ss smør
1 -2 ss lys eller mørk sirup
ca. 50 g Firkløver

Ha alle ingrediensene i en kjele. Rør godt mens det koker. Massen skal kokes til den får sauskonsistens. (Jeg kokte min på ca. 7-10 minutter)

Du har kanskje smakt
Firkløverkake?

Her har jeg tatt oppskriften fra karamelltoppingen på Firkløverkaka og gitt den litt ekstra med sirup for å få en enda bedre karamellsmak. Sausen kan oppbevares i kjøleskap i lang, lang tid. Bare ta frem, varm opp og hell over isen.

Så enkelt, og så ufattelig godt!


Be the first to write a review
4 Kommentarer
  • Ragnhild
    Svar
    Skrevet på14:32, 25. april 2013

    Denne sausen må prøves – ser/ høres kjempegod ut 🙂

  • Konditor-elin
    Svar
    Skrevet på16:27, 25. april 2013

    Knallgod!

  • Bente
    Svar
    Skrevet på13:47, 15. april 2016

    Hei! Har prøvd flere oppskrifter på siden din, med stort hell! Trodde ikke jeg kunne bake rosinboller – men det var før jeg fant «dine». Denne sausen høres så god ut – men skal det virkelig ikke være mer enn 50 gram Firkløver? Det er jo nesten ingen ting . . . ; ) Og skal det være en hel dl sukker? Blir det for søtt å kjøre på med mer sjokolade – vil gjerne ha tydelig Firkløver-smak!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:28, 15. april 2016

      Du kan godt redusere sukkermengden til det halve og tilsette mer sjokolade. Her er det bare å teste seg frem til det du mener smaker best. Takk for skryt Bente 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Créme brûlée med ..

  Årets siste blogginnlegg er tradisjonen tro en...

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...