Din handlekurv er nå tom!
Krem.no’s beste Sarah Bernhardkake
Krem.no’s beste Sarah Bernhardkake
Bunn: Trøffelkrem: Nøtteknas: Kok først Trøffelkremen
1. Hakk sjokoladen. 2. Kok opp fløte. 3. Dra kjelen av plata og rør inn sjokoladen til den er helt smeltet. 4. Settes i kjøleskap noen timer (helst til dagen etter) Mandelbunn:
Kjevle ut kransekakemassen/ mandelmassen ca.1/2 cm tykk. Diameter – 18 – 20 cm. Prikk deigen litt og legg på bakeplate. Ovnstemperatur: 210 grader Steketid: 5-10 minutter Tilsett nøtteknas og pisk trøffelkremen:
Trøffelkremen trenger en del timer, derfor anbefaler jeg alltid at man koker denne en dag i forveg. Men – i dag har jeg latt den stå i 3-4 timer før den ble pisket, og det funka fint! Tilsett nøtteknaset i kremen og pisk. Brukte en vanlig håndmikser, og HUSK DETTE: Denne kremen blir fast før du får tenkt tanken engang. Du må derfor passe på at du ikke pisker den dønn stiv. |
Norges beste sjokoladekake?De av dere som har fulgt krem.no over flere år vet at min absolutte favoritt på kakefronten heter Sarah Bernhard. Nå er det utlyst en konkurranse om Norges beste sjokoladekake, og mitt valg har naturlig nok falt på denne drømmen av en kake. Denne gang i et noe større format, og med et litt annerledes tygg. Det er selvfølgelig helt frivillig å tilsette «nøtteknas» i kremen, og jeg har på ingen måte forsøkt å tulle med originalen. Bare tilført et element som jeg mener hever den enda et hakk.
Oppskriften på de «originale» krem.no-Sarah Bernhard’ene finner du her eller som langpannekake her Pynten på denne kaka er laget ved hjelp av ballonger. Det ser kanskje vanskelig ut, men det er faktisk ikke så veldig hokus pokus å få til. Instruksjon følger! Så krysser jeg fingrene for at juryen setter tenna i kaka, himler med øynene, synker litt sammen og uttrykker et samstemt: «åhhh…den var god den». Slik lager du nøtteknas:
Start med å veie opp og røste hasselnøtter i ovnen. 5 minutter på ca. 200 grader. Avkjøl og gni av skallet. Finhakk. Smelt sjokoladen og bland grovknuste corn flakes og finhakkede nøtter. Smør utover på f. eks en tallerk og sett i kjøleskapet til det har stivnet. |
Slik lager du sjokoladepynten
Hvis du lurer på hvordan du lager en sprøytepose kan du se det her.
Sjokolade smelter du i mikrobølgeovn. Jeg knekker noen biter i et glass og setter i mikrobølgeovn i ca. 15 sekunder. NB! Ikke lenger! Sjokoladen blir fort svidd og derfor er det viktig at du stopper og rører i sjokoladen innimellom – til den er blitt flytene. |
Anniken
Hei,
Tenkte å lage denne kaken til 17.mai. Idag prøvde jeg meg på pynten, men alt bare rant inn i hverandre. Jeg brukte Freia Premium 70 %. Hva slags sjokolade bruker du?
Konditor-Elin
Hei Anniken! Jeg brukte vanlig kokesjokolade (type eldorado eller landlord etc). Tror ikke Freia 70% er særlig egnet, jeg har også opplevd at den er for tynn og vanskelig å bruke til sprøyting. Det aller beste er å bruke ekte kuvertyre-sjokolade, men den er ikke alltid like enkel å få tak i og må tempereres før bruk…
Anniken
OK. Tusen takk for svar 🙂
Eirin
Hei. Denne så fantastisk god ut! Jeg holder på å forberede min sønns dåp og tenkte det var lurt å bake noen av kakene noen dager på forhånd.. Tror du denne kaken kan fryses? Med kremen? Pisker du kremen med nøtteknas i eller har du nøtteknas i når kremen er ferdig pisket?
God helg!
Konditor-Elin
Hei Eirin. Den kan fint fryses. Husk at jeg har laget en langpanneversjon av denne også. Har lagt link i teksten over. Krønsjen har jeg i og pisker sammen med kremen.
Else S Pedersen
Hei !
Har gjort to forsøk på å få til din fantastiske sjokoladeballongpynt, men har ikkje lukkast med å få ballongen til å løsne frå sjokoladen. Skal ballongen smøres inn i forkant, eller har eg hatt den for lenge i kjøleskap? Trenger eit godt tips for har ikkje tenkt å gi meg….😀
På førehand takk for svar og for flotte nettsider !
Mvh
Else
Konditor-Elin
Hei Else!
Så hyggelig å høre at du liker krem.no! Ballongene jeg bruker smøres ikke inn. Det har heller ikke noe å si at du har hatt den lenge i kjøleskap, tvert i mot. Den bør stå der minimum en halv time. Men hvilken sjokolade du bruker kan ha noe å si. Ikke bruk 70%, den blir for myk. Såvidt jeg husker har jeg her benyttet en helt vanlig kokesjokolade (eks, landlord eller eldorado). Det aller beste er å bruke ekte kuvertyre som tempereres før bruk. Et annet viktig tips er å sprøyte på sjokoladen så tett du bare kan. Jo tettere, jo større sjanse for å få hele rundingen ut hel. Lykke til Else!
Harriet R Karlsen
Hei! Jeg har slitt med det samme. Løsningen her ble å kun stikke hull på ballongen med en nål, slik at lufta siger ut langsomt. Da vil ikke sjokoladen knekke, slik den gjerne gjør om prosessen skjer for brått. ( Sjokoladen må få tid til å slippe tak i ballong eggene når den romtempereres ) lykke til 🙂
Gunn
Lot ballongen ligge litt i kjøleskapet før jeg hadde på sjokoladen. Det synes jeg funka bra.