Din handlekurv er nå tom!
Gulrotkake
Klassiker du barer rører sammen
Oppskriften er bare en halvering av gulrotkake i langpanne. Den er enkel å lage, men pass på at den blir gjennomstekt. Selv for en lav kake som dette kan det hende den trenger opp i mot 40-45 minutter i ovnen. Det er fordi den inneholder mye fuktighet. Jeg satte på varmluft de siste 5 minuttene (da går det litt raskere). Bakepinnen kom ut glatt og fin, likevel, den ble ørlitegrann bløt i midten. Det går!
Til pynt har jeg vært i hagen og plukket spiselige blomster (blomkarse og ringblomst)
Gulrotkake i springform (ca. 22 cm)
150 gr hvetemel (2.5 dl)
2 ts bakepulver
0.5 ts natron
150 g brunt sukker (eller ta det sukkeret du har)
1-2 ts kanel (liker du kanel tar du mer)
2 egg
1.25 dl nøytral olje (eks. soyaolje eller rapsolje)
200 g (ca. 4 dl) fintraspete gulrøtter
Krem:
100 g nøytral kremost
35 g smør
60 g melis
1 ts vaniljesukker
1 ss sitronsaft
Rør alle ingredienser sammen med en ballongvisp eller en miksmaster. Pisk til kremen er glatt.
Slik gjør du:
1. Bland sammen de tørre ingrediensene.
2. Tilsett eggene.
3. Spe vekselvis med olje og gulrøtter til alt er blandet. Ikke rør for mye (da blir kaken tung og seig).
4. Kle en springform ca.22 cm med bakepapir og fordel røren jevnt utover.
5. Stek på nederste rille på 180 °C i 35-45 min (avhenger av størrelse på form)
6. Avkjøl på rist. Del gjerne kaken i to og ha en lag krem inni. Eller bare smør den på toppen av kaka. Dekorer med friske blomter (de vil visne, så ikke legg dem på før det er tid for servering) eller pynt med det du liker.
|
|
Bente
Nyyyydelig!!!
Runa Udbjørg
Hvorfor bruker man olje istedenfor smør i gulrotkake?
Elin Krem.no
Har jeg ikke noe godt svar på.