Muffins med banan og granola
Saftige muffins med krønsj
Enkle muffins som bare røres sammen, med bananer, honning og granola. Putt i veska og spis når sulten gnager.
Når de først har begynt å få det derre brune draget over seg har bananene en tendens til å bli liggende på fruktfatet. Jeg har fem! Altså, noen i familien må ta seg kraftig sammen og SPISE MER FRUKT! Selvfølgelig er det noen andre som må skjerpe seg, aldri meg. Vi snakker nemlig om bananer. Jeg kan ikke fordra det.
Noe har blitt til smoothie, resten puttet jeg i disse muffinsene, som raskt ble mine nye venner. Banan, honning og granola er en perfect match. Og i skikkelig elin-ånd er det så lett, så lett å lage. Latmannslivet lenge leve!
Muffins med banan og granola (ca. 18-20 stk)
100 g nøytral olje (solsikke, raps eller soya)
2 egg
100 g honning
2 moste brune bananer (er de små, bruk 3)
150 ggranola
200 g hvetemel
2.5 ts bakepulver
|
|
Slik gjør du:
1. Rør sammen egg, olje, honning og moste bananer.
2. Vei opp mel, granola og bakepulver.
3. Bland sammen det tørre med det våte.
4. Ikke rør for mye, bare så det er fritt for klumper. Has i muffinsformer og stekes på 175 grader i 15 minutter (ca.)
Du kan lage granola selv, eller kjøpe ferdig. Min har store biter av forskjellige nøtter, noe som ga et ekstra godt tygg.
Muffinsene er ikke spesielt søte, men akkurat passe for en lett søtet munnfull sånn midt i uka.
Klikk for å sette tilpasset HTML
Kristina
Lagde disse nettopp, men ble dessverre ikke helt vellykket. Røren ble veldig kompakt (fulgte oppskriften til punkt og prikke og brukte 2 store godt modne bananer. Vurderte å tilsette litt melk, men valgte å følge oppskriften. Resultate ble kompakte muffins med veldig ujevn topp (de fløt ikke utover og hevet slik muffins vanligvis gjør). Hva tror du har gått galt? Kunne jeg tilsatt melk for at de skulle sett ut som på bildet? Eller mer olje? Selve smaken var dog ganske god 🙂
Konditor-Elin
Hei Kristina. Du skulle fulgt instinktet og tilsatt mer væske. Det er alltid risiko å bake med bananer, de er aldri like store. Jeg brukt også ganske store egg. Tilsett en halv eller en hel desiliter melk, det vil hjelpe. Min røre ble veldig bløt, men helt perfekt ferdig. En halv teskje med bakepulver til vil også gjøre en litt tung masse luftigere.
Kristina
Takk for tips! Da skal jeg prøve det når jeg får noen brune bananer igjen 🙂 God helg!
Kristina
Prøvde igjen og tilsatte 1 dl melk – da ble de perfekte! Luftige og saftige.Denne oppskriften kommer nok til å bli en gjenganger når jeg har brune bananer liggende og har lyst på noe godt, men ikke altfor usunt!
Konditor-Elin
Så bra! Tusen takk for tilbakemelding 🙂
messing kjøkkenbatteri
Interessant lesning 🙂
kjøkkenbatteri retro
Takk!! 🙂
Maja Hansen
De ble kjempegode!