Din handlekurv er nå tom!
Enkel osteiskake og lettvint iskrem laget med Tørsleffs kondenserte melk
Den enkleste måten å lage iskrem
ca. 200 g havrekjeks, eks Digestive, Bixit eller Gjende
50-100 g smør
200g nøytral kremost (helst romtemperert)
1 boks søtet kondensert melk
2 dl kremfløte – piskes til lett krem
1 sitron (saft og revet skall)
1 vaniljestang – skrap ut frøene (eller 2-3 ts vaniljesukker)
En neve blåbær ++
En neve bringebær ++
Noen bær til pynt
Slik gjør du:
1. Knus kjeks i en foodprocessor (eller bruk en kjevle og finknus). Ha i en bolle og tilsett smeltet smør. Rør sammen. Kle en springform 20-24 cm med bakepapir. Klem kjeksen til en bunn og sett forma i kjøleskap.
2. Pisk opp 2 dl kremfløte. Den skal være slapp! Sett i kjøleskap.
3. Bruk håndmikseren og bland kremost, søt kondensert melk, vanilje, revet sitronskall (kun det helt ytterste på skallet) og sitronsaft. Vend inn den slappe kremen.
4. Rør inn bær.
5. Hell i forma og sett i fryseren. Trenger minimum 4 timer for å fryse inn, eller til dagen etter.
6. Legg på litt frukt og bær før servering (ta opp fra fryser ca. tre kvarter til en time før den skal spises)
|
|
3 dl kremfløte (en liten kartong)
1 boks Tørsleffs søtet kondensert melk (ca. 400 g)
2 ts Tørsleffs ekte vaniljesukker
50 ml saft fra lime eller sitron (jeg brukte saften fra en lime)
5 store ss (hjemmelaget) bringebærsyltetøy (tilsvarer ca. 1 boks 125 g bringebær som knuses med 1-2 ss sukker). Eller bland inn annen frukt eller bær du liker!. Aller best smaker det med noe litt syrlig.
Slik gjør du:
1. Bland kondensert melk, kremfløte, vaniljesukker og limesaft og pisk til en bløt / rennende krem. Om du ikke har håndmikser, bruk en ballongvisp.
2. Rør inn bær/ syltetøy.
3. Fyll i egnet beholder og frys.
|
|
Inger-Johanne
Tyttebær er godt i is. Det kom svigermor på her i vår. Hele familien viste seg å være enig, selv minstemann som ikke liker is for at det er så kaldt.
Solunn
Hvordan skal jeg hindre at det lekker i kakeformen, kjøpte en helt ny, testet med vann og det viser seg at det lekker igjennom. Vil dette være et problem?
Elin Krem.no
Prøv å tette ved å klemme folie rundt kanten. Jobb raskt og putt formen raskt i fryseren