Enkel osteiskake og lettvint iskrem laget med Tørsleffs kondenserte melk

Enkel osteiskake og lettvint iskrem laget med Tørsleffs kondenserte melk

Bilde

Bilde

Den enkleste måten å lage iskrem 

Reklame: Lyst til å lage en kremete god osteiskake eller hjemmelaget iskrem? Bruk Tørsleffs kondenserte melk. Røres sammen uten ismaskin. Kjempeenkelt og kjempegodt!
Frossen ostekake med bær (se hele oppskriften og bilder på fremgangsmåte her)
ca. 200 g havrekjeks, eks Digestive, Bixit eller Gjende
50-100 g smør

200g nøytral kremost (helst romtemperert)
1 boks søtet kondensert melk
2 dl kremfløte – piskes til lett krem
1 sitron (saft og revet skall)
1 vaniljestang – skrap ut frøene (eller 2-3 ts vaniljesukker)

En neve blåbær ++
En neve bringebær ++

Noen bær til pynt

Slik gjør du:
1. Knus kjeks i en foodprocessor (eller bruk en kjevle og finknus). Ha i en bolle og tilsett smeltet smør. Rør sammen. Kle en springform 20-24 cm med bakepapir. Klem kjeksen til en bunn og sett forma i kjøleskap.
2. Pisk opp 2 dl kremfløte. Den skal være slapp! Sett i kjøleskap. 
3. Bruk håndmikseren og bland kremost, søt kondensert melk, vanilje, revet sitronskall (kun det helt ytterste på skallet) og sitronsaft. Vend inn den slappe kremen.
4. Rør inn bær.
5. Hell i forma og sett i fryseren. Trenger minimum 4 timer for å fryse inn, eller til dagen etter. 
6. Legg på litt frukt og bær før servering (ta opp fra fryser ca. tre kvarter til en time før den skal spises)

Bilde

Bilde

Denne boksen må ikke forveksles med Vikingmelk. Dette er en søtet kondensert melk som blant annet er å få kjøpt hos Coop Obs, Coop Mega, Extra, Meny, Bunnpris og Spar.

Bilde

Verdens enkleste og beste iskrem (se hele oppskriften og bilder på fremgangsmåte her)

3 dl kremfløte (en liten kartong)
1 boks Tørsleffs søtet kondensert melk (ca. 400 g)
2 ts Tørsleffs ekte vaniljesukker
50 ml saft fra lime eller sitron (jeg brukte saften fra en lime)
5 store ss (hjemmelaget) bringebærsyltetøy (tilsvarer ca. 1 boks 125 g bringebær som knuses med 1-2 ss sukker). Eller bland inn annen frukt eller bær du liker!. Aller best smaker det med noe litt syrlig.

Slik gjør du:
1. Bland kondensert melk, kremfløte, vaniljesukker og limesaft og pisk til en bløt / rennende krem. Om du ikke har håndmikser, bruk en ballongvisp. 
2. Rør inn bær/ syltetøy.
3. Fyll i egnet beholder og frys. ​

Lyst til å lage Key Lime pie eller Dulche de leche med Tørsleffs kondenserte melk?
1Kommentar
  • Inger-Johanne
    Svar
    Skrevet på09:24, 13. mai 2016

    Tyttebær er godt i is. Det kom svigermor på her i vår. Hele familien viste seg å være enig, selv minstemann som ikke liker is for at det er så kaldt.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits