Frossen ostekake med bær

Frossen ostekake med bær

Bilde

Osteiskake rørt sammen på 1-2-3

Enkel ostekake som du barer rører sammen og putter frosne eller friske bær i. Hell i en form og sett ut i kulda (dersom du har -15 eller kaldere). 

Jeg har alltid noen hele fryste blåbær og bringebær i fryseren – veldig praktisk å putte i bakverk som for eksempel en luftig langpannekake med sommerens bær eller i en sjokoladepai med bringebær.

Denne gang har jeg brukt bærene i en osteiskake. Jeg valgte å lage en iskake fordi det er veldig, veldig godt, også når gradestokken kryper ned mot – 20. I dag kunne faktisk ha laget kaka uten fryser – bare satt den rett ut 🙂

Du kan lage denne ostekaken uten å fryse den også, kun oppbevart den i kjøleskap, men da ville jeg tilsatt 3 eller 4 gelatinplater for at den skal få den rette konsistensen. (Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og smelt sammen med 2 ss kokende vann. Rør ut gelatinen med kremosten og den kondenserte melken.) 

Bunnen henger bedre sammen jo mere smør du bruker. Brukte 50 g smør i bunnen, da blir den gjerne litt smuldrete, så øk gjerne mengden til 100 g om du ønsker den mer fast.

Har brukt en form på 20 cm fordi jeg ville ha en liten, men høy kake. Du kan fint bruke en form som er 22-24 cm. Brødform på 1 liter eller mer går også bra!

Husk at iskake smaker aller, aller best når den har fått tint godt før den serveres. Da kommer alle smakene frem. Denne kaka trenger 45 minutter til 1 time på benken før den kan serveres (Jo tykkere den er – jo lenger tid trenger den til å tine). 

Frossen ostekake med bær
ca. 200 g havrekjeks, eks Digestive, Bixit eller Gjende
50-100 g smør

200g nøytral kremost (helst romtemperert)
1 boks søtet kondensert melk
2 dl kremfløte – piskes til lett krem
1 sitron (saft og revet skall)
1 vaniljestang – skrap ut frøene (eller 2-3 ts vaniljesukker)

En neve blåbær ++
En neve bringebær ++

Noen bær til pynt

Slik gjør du:
1. Knus kjeks i en foodprocessor (eller bruk en kjevle og finknus). Ha i en bolle og tilsett smeltet smør. Rør sammen. Kle en springform 20-24 cm med bakepapir. Klem kjeksen til en bunn og sett forma i kjøleskap.
2. Pisk opp 2 dl kremfløte. Den skal være slapp! Sett i kjøleskap. 
3. Bruk håndmikseren og bland kremost, søt kondensert melk, vanilje, revet sitronskall (kun det helt ytterste på skallet) og sitronsaft. Vend inn den slappe kremen.
4. Rør inn bær.
5. Hell i forma og sett i fryseren. Trenger minimum 4 timer for å fryse inn, eller til dagen etter. 
6. Legg på litt frukt og bær før servering (ta opp fra fryser ca. tre kvarter til en time før den skal spises)

Bilde

Bland knust kjeks + smør og klem ut i forma.
Bilde

Bland pisket krem med kremostblandingen.
Bilde

Ha i frukt og bær etter ønske. Rør forsiktig. Hell massen over i forma og sett i fryseren. 
Bilde

Dekorer osteiskaken med noen friske eller frosne bær. Nyt! Og god helg :) 
Bilde

5 Kommentarer
  • Maja
    Svar
    Skrevet på23:32, 16. januar 2016

    Godt nytt år!
    Har begynt å planlegge kakebaking til mannens 40 års dag. Denne kaken så enkel men proff ut. Hvor lenge kan det stå fryst för den serveres?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:15, 17. januar 2016

      Godt nyttår Maja! Frys den inn, pakk godt inn i plast – og den holder seg i tre måneder. Minst. 🙂

  • Maja
    Svar
    Skrevet på15:23, 17. januar 2016

    Takk, da blir det en slik kake i hvertfall. 🙂

  • Maryam Dadras
    Svar
    Skrevet på13:19, 18. januar 2016

    Hei Elin! Denne kaken var en stor suksess! Jeg fant ikke søtet kondensert melk, og hadde ikke vanilje stang, så jeg brukte litt vaniljesukker i fyllet. Og kanskje neste gang bruker jeg 75gr smør istedenfor 100. Smaken var herlig. Tusen takk for oppskriften!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:23, 18. januar 2016

      Værsågod! Det var hyggelig å høre Maryam 🙂 Takk for gode tips!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits