Din handlekurv er nå tom!
Pots de creme med sjokolade
Silkemyk vaniljekrem med sjokoladesmak
Mamma og pappa har i sommer tømt mormor og morfars hus, og da dukket det opp en masse rart. Blant annet disse koppene. De viser seg å være vintage «Hall pottery» fra USA og stammer fra min mormors søster. Hennes utrolige kjærlighetshistorie kan du forresten lese om her. Men over til desserten…
Dette er en klassisk dessert de fleste klarer å få til. De små koppene stekes i vannbad og jeg liker den best servert kald med litt krem på toppen. I dag hadde jeg ikke annet enn krem på sprayflaske, men det duger det også.
Desserten er laget med halvparten lys og mørk sjokolade, bruk bare lys eller bare mørk sjokolade om du liker det best.
Har du ikke sånne søte «potter» er vanlige ildfaste former eller små kopper som tåler ovnsvarme et alternativ. Ikke for store, det skal være en liten søt avslutning på et måltid, ikke et måltid i seg selv.
Mine pots de creme er flytende inni. De sto lenge i vannbad før de stivnet men var fortsatt flytende etter flere timer i kjøleskap. Foretrekker det fremfor en pipete sjokoladepudding som er tørr og stiv. Pass derfor på at varmen ikke blir for høy i vannbadet, da vil de små skålene fort bli «gjennomstekt».
Pots de creme med sjokolade
2 dl melk (ta det du har – helmelk er best) 3 dl kremfløte 4 eggeplommer 1/2 vaniljestang 50 g sukker 65 g mørk sjokolade 65 g lys melkesjokolade Slik gjør du: |
For å få blandingen helt glatt, bruk gjerne en stavmikser før den helles i formene.
|
|
|