Din handlekurv er nå tom!
Slik lager du dulche de leche (karamellkrem av kondensert melk)
Fløyelsmyk melkekaramell
Du kan lage denne kremen på flere forskjellige måter, men den enkleste er å koke boksen i vann i ca. 3 timer. MEN VÆR FORSIKTIG! Dersom du ikke har nok vann i kjelen, eller at vannet koker inn, vil du få en eksplosjon på kjøkkenet. Så, for å unngå karamellkrem spredt på veggene i kjøkkenet ditt, sørg for å bruke en stor kjele, fyll den full med vann, sett på timeren og sjekk med jevne mellomrom. Avkjøl boksen godt før du setter åpneren i den.
Slik gjør du:
Fyll en kasserolle med vann og legg boksen med søt kondensert melk i kjelen. Kok den i 3 timer. VÆR HELT SIKKER PÅ AT BOKSEN TIL ENHVER TID ER DEKKET MED VANN. Hvis ikke vil den eksplodere. Avkjøles før den åpnes. Alternative måter å lage dulche de leche:
1. Dette er kanskje den metoden man bør bruke (for å unngå eksplonsjonsfare): Lag et lite hull i toppen av boksen og sett den i en kjele med vann. Boksen skal være halvdekket med vann. Etterfyll med vann, slik at kjelen ikke koker tørr. Kokes i ca. tre timer. 2. Tøm boksen i en tykkbunnet kjele og rør på svak varme til den er karamellisert (det tar maks noen minutter). Dette er en raskere måte å lage karamellkrem på, men du vil snart erfare at kremen vil legge seg ved i bunnen av kjelen og lage små brune flak. Ikke særlig delikat (men ingen ting å si på smaken!). 3. Hell boksen i en bolle som settes over vannbad. Du kan bruke denne kremen til en masse gode ting, som for eksempel fyll i kaker, mellom makroner, på brødskiva eller kanskje sammen med iskrem og salte peanøtter? Og mens jeg har deg her – det er SÅ mye godt du kan lage av søtet kondesert melk! Som for eksempel Key lime pie – en knallgod og super-enkel kake (som ikke krever at boksen må gjennom 3 timers koking.) Her kan du se hvordan man lager Banoffee |
Margrethe
Åh herlig, takk for gode tips! Har hatt flere «karamell-kriser», hvor karamellen har blitt for tynn, så nå satser på at det skal gå bedre med denne fremgangsmåten 🙂
Konditor-Elin
Lykke til Margrethe. Det blir en litt annerledes type karamell-krem, men den er silkemyk og veldig, veldig god!
Gisele
Herlig !
I Brasil koker vi søt kondensert melk boksen i en trykkoker da tar det bare 40 min, men siden jeg er livred trykkoker skal jeg prøve den metoden. Hapå smaker som en litt mørkere variante av Dulce de Leche.Den karamell-kremen passert utmerket under fondanten eller som fyll på en sjokolade eller vanilje kake.
Claudio
Du kan antageligvis bruke kakaopulver.
Eileen
Vil det gå an å blande melkekaramellen med smeltet sjokolade for å få «Ha-på sjokolade»?
Konditor-Elin
Er usikker. Problemet er at sjokoladen vil gjøre det stivere. Det er jo bare å prøve seg frem 🙂
Hanne
Lage karamellen (to bokser) Lag kjeksbunn av digestivekjeks og 100 g smeltet smør. Press ut i paiform og sett i kjøleskap en times tid. Spre karamellen ut i bunnen, dekk med skivede bananer, pisk en boks kremfløte usøtet og spre over bananene. Riv mørk sjokolade på toppen. Verdens beste banan og toffee pai 🙂 (Engelsk Bannoffee Pie)
Anita Norsted
Eller kjøpe ferdig karamellisert kondensert søt melk i sverige👍 da slipper man ihvertfall unna Evt eksplosjoner…. Det er dessuten mye billigere også😃😋😋
Hege Koteng
Hei
Har i mange år forsøkt å komme frem til min mormors ‘ la kake» men uten hell.
Den bestod av et grovt sukkerbrød med fyll og glasur som var noe karamell iset (konsistens nesten som stiv melis) Har du noen forslag?
Konditor-Elin
Aner ikke! Kanskje glasuren på firkløverkaka kan ligne? http://www.krem.no/hjem/firklverkake
Ranja
Hei!
Om vi skal være så uheldige at boksen eksploderer, hva skjer så? Er det sånn kjempeeksplosjon som forekommer eller er det bare et lite et?😂 Litt skeptisk fordi det er første gangen jeg prøver meg på dette
Konditor-Elin
Vi snakker kjempeeksplosjon, Ranja. Men det er kun hvis det oppstår trykk inne i boksen (altså at den koker uten å være under vann – den vil da bule ut og kan eksplodere).
Marit Kvarme
Kor lenge kan ein oppbevare ferdig kokte boksar?
Javier
Hei! Jeg vil bare si at dulce de leche er ikke laget av kondensert melk, det er Hapå som er laget av det. Dulce de leche lages med helmelk, sukker og mye tålmodighet. Det tar flere timer til å gjør det ferdig. Også Hapå og dulce de leche er ikke like
Konditor-Elin
Takk for opplysningen Javier, der lærte jeg noe nytt!
Flor
Ja, jeg er enig med Javier. Også, virkelig dulce de leche er mye søtere enn Hapå. Oss som vet hvordan dulce de leche smaker blir bare skuffet med Hapå hver gang :/
Ronny
Hapå inneholder salt, så den er ikke så ideelt å bruke til kaker
Claudio
Kondensert melk-trikset er for dem som vil «jukse» seg til et raskere resultat. I tillegg til helmelk og sukker, sørger natron for raskere fordamping.
DdL er kanongodt på tynne pannekaker. Ellers brukes en noe mer innkokt type til småkaker og vannbakkels.
Konditor-Elin
Takk for utfyllende opplysninger Claudio 🙂
Kristian Thorsen
Ja da vet du kanskje at kondensert melk OGSÅ lages av Helmelk da, siden du er så smart? Dermed er de akkurat det samme, med forskjellige oppskrifter.
Wenche Hovdavollen
Dette må prøves!! Kan denne fryses hvis den blir brukt på kaker, pai og lignende?
Elin Krem.no
Ja, men kan også klare seg i kjøleskapet i mange, mange uker.