Din handlekurv er nå tom!
Vridd flette med nøtte- og sjokoladefyll
Gjærbakst, ass…
For en stund tilbake lagde jeg hjemmelaget nøttepålegg, og det er dette fyllet jeg har brukt i denne fletten. Du kan også bruke nugatti, et litt fast syltetøy, sukker og kanel eller noe annet du liker.
For å få et saftig og godt resultat når man baker gjærdeig er det viktig å la deigen hvile før utbaking, og at den får heve lenge nok før den stekes. Noe av hemmeligheten til et saftig og godt resultat er å steke bakverket i en god og varm ovn. Denne fletten er stekt ved 220 grader mellom 10 og 15 minutter. En tykk kringle vil trenge betydelig lenger steketid på lavere temperatur, men en tynn flette som denne behøver ikke lenger steketid enn vanlige boller.
Stangen er penslet med litt egg utblandet med vann og har fått et dryss med perlesukker rett før den ble satt i ovnen.
Hvetefletten min ble litt mørk på toppen, men var lett og luftig og super-saftig inni.
Grunnoppskrift gjærdeig
550 g hvetemel (ca.10 dl)
100 g sukker (1,1 dl)
1/2 ts kardemomme
100 g smør
3 1/2 dl melk
50 g gjær
1 egg
220 grader 10 -15 minutter
Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i.
2. Tilsett smeltet smør og egg.
3. Deigen eltes godt til den er smidig.
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i passe store emner som trilles til boller/ andre varianter og settes på plate med bakepapir.
6. La bakverket heve på et varmt sted før det pensles med egg utblandet med litt vann.
|
|