Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Vridd flette med nøtte- og sjokoladefyll

Vridd flette med nøtte- og sjokoladefyll

Picture

Gjærbakst, ass…

Brukte bare halvparten av gjærdeigen til å lage boller – resten brukte jeg på å lage en saftig hveteflette med sjokolade- og nøttefyll. Ukristelig godt!

Picture

Skal du bake i dag? Hvorfor ikke bruke halve deigen til å lage en lettlaget hveteflette med nøtte- og sjokoladefyll? 

For en stund tilbake lagde jeg hjemmelaget nøttepålegg, og det er dette fyllet jeg har brukt i denne fletten. Du kan også bruke nugatti, et litt fast syltetøy, sukker og kanel eller noe annet du liker. 

For å få et saftig og godt resultat når man baker gjærdeig er det viktig å la deigen hvile før utbaking, og at den får heve lenge nok før den stekes. Noe av hemmeligheten til et saftig og godt resultat er å steke bakverket i en god og varm ovn. Denne fletten er stekt ved 220 grader mellom 10 og 15 minutter. En tykk kringle vil trenge betydelig lenger steketid på lavere temperatur, men en tynn flette som denne behøver ikke lenger steketid enn vanlige boller. 

Stangen er penslet med litt egg utblandet med vann og har fått et dryss med perlesukker rett før den ble satt i ovnen. 

Hvetefletten min ble litt mørk på toppen, men var lett og luftig og super-saftig inni.   

Grunnoppskrift gjærdeig
550 g hvetemel (ca.10 dl)
100 g sukker (1,1 dl)
1/2 ts kardemomme 
100 g smør
3 1/2 dl melk
50 g gjær
1 egg 

220 grader 10 -15 minutter

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i. 
2. Tilsett smeltet smør og egg. 
3. Deigen eltes godt til den er smidig. 
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i passe store emner som trilles til boller/ andre varianter og settes på plate med bakepapir. 
6. La bakverket heve på et varmt sted før det pensles med egg utblandet med litt vann. 

Picture

1. Kjevle deigen rektangulær og stryk på fyllet
Picture

3. Tvinn sammen og legg på en bakeplate
Picture

2. Rull den sammen til en pølse og skjær på langs
Picture

Picture

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...