Din handlekurv er nå tom!
Hjemmelagde kolibriegg
Marsipan med sjokolade og tutti-frutti
Jeg persolig foretrekker å bruke kjøpemarsipan, men om du heller vil lage marsipanen selv, bruk like deler av skåldete mandler og melis (for eksempel 150g av hver). Males sammen i en foodprosessor. Bland inn 1-2 eggehviter til du har ønsket konsistens. Pakk godt inn og legg i kjøleskap.
Marsipaneggene bør ikke være for store, da blir det fort mektig. Selve egg-formen får du ved først å trille en kule. Kulen legges i nederste del av håndflaten. Bruk begge hendene og rull at og frem slik at den får en eggform. Om du ikke har farget strøssel kan du rulle egg og stenger i hva annet du måtte ha av kakepynt i skapet.
Kolibri-egg
400 g marsipan (helst 50% mandler)
100 g sjokolade
Farget kake-strøssel
Gul farge
Slik gjør du:
1. Tilsett gul farge i marsipanen og kna den godt sammen. Bruk litt melis om det blir klissete.
2. Lag små egg (40 gram) av halvparten.
3. Trill en pølse (ca 1 cm tykk) av resten og del opp i biter på 4-5 cm.
4. Smelt sjokolade i vannbad eller i mikro-ovn (15 sekunders intervaller – rør i mellom hver gang)
5. Gni inn håndflaten med sjokolade og rull eggene i hendene. Legg over i farget strøssel og vend til egget er helt dekket. Gjør det samme med marsipanstengene.
6. Sett i kjøleskap så det får stivne.
Marianne
Først og fremst takk for all inspirasjon og lærdom som du deler med en hobbybaker som meg:)))) Lurer på hvilken kjøpemarsipan du kjøper og hvor du får tak i den gode uten bare sukker?
God påske!
elin
Jeg kjøper marsipan i daglivarehandelen fra Odense marsipan, lilla pakke 🙂 Den inneholder 50% mandler
Marianne
Tusen takk.
God påske.
Vigdis
Jeg har lagd kolibriegg-pops og marsipanfigurer inspirert av deg.
Marsipan-Elin
Så gøy Vigdis! Så det på instagram 🙂
catrin
Elin, skal jeg ta sjokolade i hendene? Hva mener du.. Skal jeg ikke rulle marsipanen rett i sjokoladen?
Vi skal lage etterpå nemlig!! Gleder meg!
Påske-Elin
Kjære Catrin – ja, jeg klinte litt i hendene, men det kan du velge selv. Hvis du vil kan du bare dyppe bitene rundt i sjokolade med en gaffel og ha de rett over i strøssel. Hvis du kliner det i hendene vil ikke sjokoladelaget rundt bitene bli så tykt.Du velger selv 🙂 Kos dere da! Klem fra Elin
Therese Løvdal
Vi ble superinspirert her, og laget egg og stenger sammen med de to eldste barna (3,5 og 5 år) 😊 De fikk trille egg og pølser, og rulle dem i sjokolade i hendene. Så la de dem i strøsselet og jeg fisket dem opp med gafler. Funket superbra, alt sammen! Premien var å få slikke hendene etterpå 😂👌 Tusen takk for tips og oppskrift! God påske! 😊💛✝️🐣