Linser

Linser

Picture

Lune linser får meg til å tenke på pappa som kom inn fra bakeriet med en håndfull varme linser til mamma og meg. Søte barndomsminner…
Picture

Nystekt. Mmmmm…
Linser
Disse småkakene består av fløyelsmyk vaniljekrem og knasende sprø mørdeig. Smaker aller best litt lune, rett fra ovnen.

Lag mørdeig og la den hvile i kjøleskap et par timer. Kok så vaniljekrem.

Fremgangsmåte får du ved å følge bildene under!
Stekes på 190 grader 20-25 min

Picture

Aluminiumsformene er kjøpt i Sverige. Bruk gjerne en fast muffinsform som du smører godt.
Picture

Kjevle ut mørdeigen og stikk ut en ring. Har du ikke en utstikker, bruk en tallerken som du skjærer rundt.
Picture

Klem deigen godt ut i forma.
Picture

Fyll vaniljekremen i en sprøytepose og fyll formene. Pass på at det ikke blir for mye krem.
Picture

Fukt kanten litt med vann.
Picture

Kjelve ut resten av mørdeigen og stikk ut lokk.
Picture

Klem lokket godt på.
Picture

Klare til å gå i ovnen. 190 grader 20-25 min.