Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Appelsinkake

Det er sesong for saftige appelsiner, noe det virkelig smaker av denne kaka 🙂 Her har jeg brøsja opp et innlegg fra en sen vinterkveld i 2013..

Kake som smaker av saftige appelsiner. Pyntet med melis som jeg har laget av appelsinsaft og litt gul farge.

Appelsinkake (22-24 cm form)
200g smør/margarin
200g sukker
3 egg
200 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
skall og saft av 1 appelsin
(ca. 1/2 dl)

1. Pisk sukker og smør lyst og luftig.
2. Rør inn ett og ett egg av gangen.
3. Sikt inn hvetemel og bakepulver.
4. Vask appelsinene godt. Bruk et rivjern og rasp av det aller ytterste på appelsinskallet (det er der smaken sitter). Del appelsinene i to og klem ut saften. Bland skall og saft inn i kakerøra.

Helles i en 22-24 cm springform kledd med bakepapir
Stekes på 180 grader, midt i ovnen. i 45 min – 1 time (jo mindre form, jo lenger tid tar det..). Sett gjerne over på varmluft siste 15 minuttene.

Glasur
Saften av 1/2 appelsin
Melis
Evt. gul/ oransj farge

For mørk glasur: 2 ss melisglasur blandes med 1-2 ts kakao.
Has i en sprøytepose. (eller i en liten plastpose)

 
Picture

1.Rør smør og sukker lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg av gangen.
 
Picture

Bruk et rivjern og rasp av kun det ytterste på skallet.
 
Picture

Klem ut saften av appelsinen. Bland inn sammen med skallet.
 
Min kake stekte ca. 1 time. Avkjøl den og skjær evt av toppen. Legg den opp med på et fat.
Rør melis sammen med appelsinsaft og evt farge. Lag melisen fast, men rennende..
Ta et par ss av glasuren og rør sammen med 1-2 ts kakao. Ha i en sprøytepose eller i en liten plastpose. Klipp hull g lag en spiral.
Bruk en pinne (for eksempel en grillpinne) og dra først inn mot midten, deretter motsatt vei.
Saftig, dekorativ og holdbar.
Kaka kan fryses og kan pakkes inn i plast for å bli oppbevart i romtemperatur en uke, minst.

Be the first to write a review
No Comments

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...