Appelsinkake

Appelsinkake

Det er sesong for saftige appelsiner, noe det virkelig smaker av denne kaka 🙂 Her har jeg brøsja opp et innlegg fra en sen vinterkveld i 2013..

Kake som smaker av saftige appelsiner. Pyntet med melis som jeg har laget av appelsinsaft og litt gul farge.

Appelsinkake (22-24 cm form)
200g smør/margarin
200g sukker
3 egg
200 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
skall og saft av 1 appelsin
(ca. 1/2 dl)

1. Pisk sukker og smør lyst og luftig.
2. Rør inn ett og ett egg av gangen.
3. Sikt inn hvetemel og bakepulver.
4. Vask appelsinene godt. Bruk et rivjern og rasp av det aller ytterste på appelsinskallet (det er der smaken sitter). Del appelsinene i to og klem ut saften. Bland skall og saft inn i kakerøra.

Helles i en 22-24 cm springform kledd med bakepapir
Stekes på 180 grader, midt i ovnen. i 45 min – 1 time (jo mindre form, jo lenger tid tar det..). Sett gjerne over på varmluft siste 15 minuttene.

Glasur
Saften av 1/2 appelsin
Melis
Evt. gul/ oransj farge

For mørk glasur: 2 ss melisglasur blandes med 1-2 ts kakao.
Has i en sprøytepose. (eller i en liten plastpose)

 
Picture

1.Rør smør og sukker lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg av gangen.
 
Picture

Bruk et rivjern og rasp av kun det ytterste på skallet.
 
Picture

Klem ut saften av appelsinen. Bland inn sammen med skallet.

 
Min kake stekte ca. 1 time. Avkjøl den og skjær evt av toppen. Legg den opp med på et fat.
Rør melis sammen med appelsinsaft og evt farge. Lag melisen fast, men rennende..
Ta et par ss av glasuren og rør sammen med 1-2 ts kakao. Ha i en sprøytepose eller i en liten plastpose. Klipp hull g lag en spiral.
Bruk en pinne (for eksempel en grillpinne) og dra først inn mot midten, deretter motsatt vei.
Saftig, dekorativ og holdbar.
Kaka kan fryses og kan pakkes inn i plast for å bli oppbevart i romtemperatur en uke, minst.

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake

Noen har etterlyst en vanlig, rund toscakake her...

Snurrer og klippekra..

Kardemommekjerner til folket! Det at jeg faktisk har...

Grove Bakemjølk-run..

Annonse. I samarbeid med Rørosmeieriet har jeg bakt...

Hva jeg bruker norsk..

(Foto: frukt.no) Annonse. Høst er epletid og i...

Ambassadekake

Jeg har spurt dere om retrokaker i lang...