Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Smuldrepai med eple og dulce de leche

Smuldrepai med eple og dulce de leche

Picture

Epler, knas og karamell. Nam!

Lyst på noe nydelig godt til dessert? Få tak i noen norske epler og lag en smuldrepai med karamellsmak.
Karamellisert kondensert melk kalles dulce de leche og i dag puttet jeg den i en vanlig høstdessert, nemlig smuldrepai med eple. Åh, for noen gode smaker sammen!Jeg har brukt oppskriften på smuldrepai med eple, men lagt på et raust lag med karamellisert krem. Smuldretoppingen ble også litt annerledes, for ettersom karamellkremen er så søt i seg selv droppet jeg sukkeret i blandingen som strøs på stoppen. Det ble veldig godt, men vil du gjerne ha det søtere kan du bare tilsette 50-60 g sukker. Det er opp til deg.

Smuldrepai med epler og karamellisert melk  (til 3-4 personer)
500 g skrelte epler
50 g hvetemel
50 g havregryn
75 g smør
0.5 ts kanel
2 ts vaniljesukker1 boks karamelliserte melkekrem (dulce de leche)
Her ser du hvordan du kan lage dulche de leche av søtet kondensert melk

​Slik gjør du:
1. Skrell epler – legg de i vann med litt sitronsaft så blir de ikke så lett brune.
2. Bland sammen vaniljesukker, kanel, havregryn og mel.
2. Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.
3. Ha eplene i en form.
4. Smør på karamellkrem, så mye du selv ønsker. Jeg brukte trekvart boks.
5. Dryss smuldredeigen over.
6. Stekes på 180 grader over/ undervarme. i ca. 30 – 50 minutter (avhenger av om formen du bruker er vid eller smal, som min) til eplene er møre og toppingen har en gyllen farge. Setter du på varmluft vil det gå raskere. Satte på grill-elementet i ovnen de siste fem minuttene.
7. Serveres lun med is eller vaniljesaus.


Picture

Picture

Picture

Picture

Helt nyyyydelig dessert, spises litt varm med is eller vaniljesaus til.
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...