Smuldrepai med eple og dulce de leche

Smuldrepai med eple og dulce de leche

Picture

Epler, knas og karamell. Nam! 

REKLAME. Lyst på noe nydelig godt til dessert? Få tak i noen norske epler og lag en smuldrepai med karamellsmak. 
Karamellisert kondensert melk kalles dulce de leche og i dag puttet jeg den i en vanlig høstdessert, nemlig smuldrepai med eple. Åh, for noen gode smaker sammen! 

Jeg har brukt oppskriften på smuldrepai med eple, men lagt på et raust lag med karamellisert krem. Smuldretoppingen ble også litt annerledes, for ettersom karamellkremen er så søt i seg selv droppet jeg sukkeret i blandingen som strøs på stoppen. Det ble veldig godt, men vil du gjerne ha det søtere kan du bare tilsette 50-60 g sukker. Det er opp til deg.

Picture

(Smuldrepai med epler og Tørsleffs karamellisert melk  (til 3-4 personer)
500 g skrelte epler
50 g hvetemel
50 g havregryn
75 g smør
0.5 ts kanel
2 ts Tørsleffs vaniljesukker

1 boks Tørselffs karamelliserte melkekrem (dulce de leche)
(fås kjøpt på Coop Obs og Mega)

​Slik gjør du:
1. Skrell epler – legg de i vann med litt sitronsaft så blir de ikke så lett brune.
2. Bland sammen vaniljesukker, kanel, havregryn og mel. 
2. Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt. 
3. Ha eplene i en form.
4. Smør på karamellkrem, så mye du selv ønsker. Jeg brukte trekvart boks.
5. Dryss smuldredeigen over.
6. Stekes på 180 grader over/ undervarme. i ca. 30 – 50 minutter (avhenger av om formen du bruker er vid eller smal, som min) til eplene er møre og toppingen har en gyllen farge. Setter du på varmluft vil det gå raskere. Satte på grill-elementet i ovnen de siste fem minuttene. 
7. Serveres lun med is eller vaniljesaus. 


Picture

Picture

Picture

Picture

Helt nyyyydelig dessert, spises litt varm med is eller vaniljesaus til. 
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits