Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Brownie med påskesjokolade

Brownie med påskesjokolade

Det nærmer seg påske og jeg har bakt en nyyyydelig god brownie.


Brownie
185 g smør
130 g mørk sjokolade, grovhakket
5 ss kakao
1,5 ss espresso pulverkaffe (valgfritt)
2 ts vaniljesukker
½ ts salt
4 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 pose sjokoladeegg (80g)

SJOKOLADEKREM
100 g mørk sjokolade
1/2 dl kremfløte
2 ss honning
10 g romtemperert smør

1 pose sjokoladeegg (80g)

Slik gjør du:
Smelt smøret i en kjele. Tilsett sjokolade og kaffe og rør til sjokoladen smelter. Avkjøl litt. Kle en form (ca. 20 x 20 cm) med bakepapir. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.

Rør sammen egg, sukker og salt. Vend inn sjokoladerøren. Sikt inn mel, kakao og vaniljesukker og rør så du har en jevn, glatt røre. Avslutt med å knuse sjokoladeeggene og tilsett i røren / spar evt noen til toppen.

Hell røren i formen. Stek midt i ovnen i ca. 15-16 minutter. Den skal være litt klissete i midten når den er ferdig stekt. La kaken avkjøle.

SJOKOLADEKREM
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløte og honning og hell den varme blandingen over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet. Tilsett smøret i små biter. Fordel sjokoladekremen over brownien og topp med knuste sjokoladeegg.

Start med å piske sammen egg, salt og sukker
Tilsett smeltet smør/sjokolade-blanding
Sikt inn det tørre
Rør glatt og hell i en form. Ha det meste av nøttene i røra, resten på toppen
Stek til den er fast med ikke gjennomstekt
Lag glasuren
Stryk glasuren på avkjølt kake og dryss på egg
Be the first to write a review
4 Kommentarer
  • Thea
    Svar
    Skrevet på20:08, 6. april 2022

    Oi, dette så farlig godt ut!😍😍 Er det mulig å gjøre den glutenfri?

  • Ann-Kristin
    Svar
    Skrevet på10:29, 30. april 2023

    Egner denne kaken seg til frysing?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...