Anthon Berg Brownie med Hasselnøttegg

Anthon Berg Brownie med Hasselnøttegg

Annonse. Det nærmer seg påske og jeg har bakt en nyyyydelig god brownie etter oppskrift fra Anthon Berg. Denne oppskriften er sakset rett fra siden til Anthon Berg, hvor du også kan finne oppskrift på en semla (bolle med krem) fylt med marsipanegg, Baileyskrem og hakkede sjokoladeegg

VIL DU VINNE EN GAVEESKE MED GODSAKER FRA ANTHON BERG?
Gå inn på min Facebook-konto eller min Instagram-konto og legg igjen en kommentar på dette bildet hvem du kunne tenke deg å dele gaven med. Jeg trekker vinner fredag 8.4 (gaveeske sendes ut før påske).

Da jeg var syv-åtte år fikk jeg smaken på noen kuler med sjokolade og hasselnøtt. Jeg eeelsket dem! De ble raskt en favoritt som ble kjøpt hver gang noen skulle på dansketur eller innom en tax-free, for disse godbitene var ikke å få kjøpt i butikk.

Gleden var derfor ekstra stor da jeg forsto at det jo er disse kulene Anthon Berg nå har laget i små poser, i friske farger. Passer perfekt til påskekaken, og du – kjøp et par poser ekstra, for de er såååå gode.

Brownie
185 g smør
130 g mørk sjokolade, grovhakket
5 ss kakao
1,5 ss espresso pulverkaffe (valgfritt)
2 ts vaniljesukker
½ ts salt
4 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 pose Anthon Berg Hasselnøttegg (80g)

SJOKOLADEKREM (jeg har halvert oppskriften fra den originale, ettersom det ble alt for mye)
100 g mørk sjokolade
1/2 dl kremfløte
2 ss honning
10 g romtemperert smør

1 pose Anthon Berg Hasselnøttegg (80g)

Slik gjør du:
Smelt smøret i en kjele. Tilsett sjokolade og kaffe og rør til sjokoladen smelter. Avkjøl litt. Kle en form (ca. 20 x 20 cm) med bakepapir. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.

Rør sammen egg, sukker og salt. Vend inn sjokoladerøren. Sikt inn mel, kakao og vaniljesukker og rør så du har en jevn, glatt røre. Avslutt med å knuse hasselnøtteggene og tilsett i røren / spar evt noen til toppen.

Hell røren i formen. Stek midt i ovnen i ca. 15-16 minutter. Den skal være litt klissete i midten når den er ferdig stekt. La kaken avkjøle.

SJOKOLADEKREM
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløte og honning og hell den varme blandingen over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet. Tilsett smøret i små biter. Fordel sjokoladekremen over brownien og topp med knuste hasselnøttegg.

Alt klart for å lage en grådig god brownie
Start med å piske sammen egg, salt og sukker
Tilsett smeltet smør/sjokolade-blanding
Sikt inn det tørre
Rør glatt og hell i en form. Ha det meste av nøttene i røra, resten på toppen
Stek til den er fast med ikke gjennomstekt
Lag glasuren
Stryk glasuren på avkjølt kake og dryss på hakkede hasselnøtt-egg
2 Kommentarer
  • Thea
    Svar
    Skrevet på20:08, 6. april 2022

    Oi, dette så farlig godt ut!😍😍 Er det mulig å gjøre den glutenfri?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Pumpkin spice cinnam..

Hva er egentlig pumpkin spice? Jeg var usikker...

Saftig eplekake med ..

Bildet gir på ingen måte et godt inntrykk...

Rullekake med eplemo..

Rullekake med eplemos og krem, laget med litt...

Eplechips

Tørkede epleskiver er enkelt å lage og smaker...

Epledessert med spr..

Mange ønsker seg enkle epledesserter om dagen, og...