Appelsingele

Appelsingele

Picture

Retrodessert 

Hvem sa gele kun var forbeholdt barn? Glem pulver-pakka. Dette er familiens nye, hjemmelagde dessertfavoritt.

Det har åpnet seg et nytt, lite univers for meg de siste par dagene. Jeg har nemlig lest konditorbøker fra seksti og syttitallet. Da lagde de geleer. Masse forskjellige, og da mener jeg ikke grønne og blå bamseform-geleer. Nei, de fleste av oppskriftene er med alkohol, laget litt på samme måte som min mamma lagde cabaret (aspik). Her får du en med appelsin (helt uten alkohol). For en smak! Når man ikke har smakt annen gele enn den man får kjøpt i firkantet eske før, da blir det en skikkelig WOW-opplevelse å spise selvlaget gele. Og det er jo ikke vanskelig i det hele tatt! 

Appelsingele

125 g sukker
2,5 dl vann
2,5 dl god appelsinjus
saften av 1/2 sitron
6 plater gelatin

Slik gjør du:
1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann og la de ligge der i minimum 5 minutter.
2. Ha vann og sukker i en kjele og la det koke til alt sukkeret er oppløst. 
3. Tilsett appelsinjusen i kjelen. 
4. Klem vannet ut av gelatinen og rør det inn i blandingen.
5. Helles i en form og settes kjølig 2-3 timer. 

Bruk gjerne noen blodappelsiner i formen, det gjør det dekorativt og gir en veldig fin smak.

Serveres med pisket krem eller vaniljesaus  

Retro-glasset på bildet er fylt med gele og et par appelsinbåter. Så satt på skakke i kjøleskapet. På toppen har jeg strødd litt hakket pistasjnøtter og revet appelsinskall. 

Picture

Vil du ha oppskrift på flere slike hjemmelagde geleer?  Skriv gjerne en kommentar om du fikk lyst på aspik-varianten for de voksne, eller kanskje en annen type gele?
Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Turid Andreassen
    Svar
    Skrevet på07:57, 29. november 2017

    Oppskrift på geledessert

  • Kari Engeset
    Svar
    Skrevet på09:41, 1. oktober 2019

    Har akkurat leget gelén og er spent på hvordan den smaker om noen timer.
    Tar gjerne imot flere oppskrifter på gelé.
    På forhånd takk 😊

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...