Bagels tangzhong

Bagels tangzhong

Endelig en bagel-oppskrift på krem.no! Det kan jeg takke en av mine flinke følgere for. Før jul sendte Silje meg en oppskrift hun hadde laget på bagels- tangzhong style. I dag dro jeg den endelig opp av skuffen.

Har du ikke hør om tangzhong før? Les mer her.

Joda, jeg har et mislykket forsøk på bagels bak meg. Prøvde å bake grove bagels en dag for lenge siden. De gikk i oppløsning i kokevannet. Hadde faktisk glemt hele greia.

Jeg har nemlig ikke helt skjønt greia med bagels. Etter min mening er det noe kompakt, tørt og seigt som jeg ikke kan skjønne folk vil ha? Bagels’ene jeg bakte i dag fikk nok ikke samme tørre og kompakte konsistens. De ble rett og slett mjuke som bomull, lette og luftige.

Men, de fikk den karakteristiske seige skorpa. Enten liker du det, eller så liker du det ikke.

Jeg skrudde littegrann på oppskriften jeg fikk fra Silje, blant annet saltmengden. Økte fra to til tre teskjeer. Det syntes jeg ikke var nok. Etter min mening smaker det veldig tamt. Men, jeg lar tre teskjeer stå, for salt er noe vi stort sett alltid er uenige om. Jeg syntes det må mye til for å smake. Dere, mine følgere, klager på at jeg putter oppi for mye salt. Tror jeg løste det ved å blande inn litt flaksalt i strøsselet på toppen. Smakte supergodt!

Veide deigemnene til ca. 70 gram og fikk 19 stykk av denne porsjonen

Bagels tangzhong
Lag først en jevning. Den varmes til den tykner og avkjøles helt:
40 g hvetemel
2 dl vann

Vei opp i en bakebolle
4 dl vann
760 g hvetemel
25 g gjær (fersk, blå)
2 ss sukker
3 ts salt
2 ss olje

+ den avkjølte jevningen.

Til kokingen
ca. 4 liter vann
2 ss sukker

Egg til pensling
Strøssel på toppen:
2 ss sesamfrø
2 ss valmuefrø
2 klyper flaksalt


Slik gjør du:
1. Lag en jevning av mel og vann. Det behøver ikke koke, kun oppnå 65 grader. Avkjøl før den tilsettes i bakebollen.
2. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra salt og olje.
3. Elt deigen på lav fart i ca. 10 min. Etter 10 minutter, tilsett salt og olje. Fortsett å elte i ca. fem minutter til.
4. Dra en plastpose over bollen og la den stå i romtemperatur i ca. 1 time.
5. Del deigen opp i emner på ca. 70 g. Trill dem til boller og klem flate. Lag store hull og sett på en bakeplate med bakepapir. Etterhev i ca. 30-45 min.
6. Kok opp vann med sukker og la det småkoke. Legg i 2-3 stk deigemner av gangen. La de få rundt ett minutt på hver side. Sett tilbake på bakeplaten.
9. Pensle evt. med egg. strø på frø etter ønske.
10. Sett i ovnen på 220 grader (varmluft). Stekes i ca. 10-15 minutter ett hakk ned fra midten.

Deigen min eltet ca. 15 minutter på lav fart (på min maskin betyr det nivå 4)
Ta litt mel på bordet og del opp deigen i biter. 19 stk eller vei til 70 g)
Ta mel på hendene og lag store hull. Større enn du tror.
Sett på en plate, få dem til ikke å henge fast i bakepapiret. Etterhev en halvtimes tid eller mer.
Putt tre stk av gangen i en vid kjele. La vannet småkoke. De skal ha ca. ett minutt på hver side. Sett tilbake på platen.
Pensle med egg (om du vil) og strø på frø etter ønske. Stek på 220 grader i 10-15 min.
Joda, de gikk jo bra dette..
Seig skorpe, javel, men mjuke som bomull! Spis med det samme de er stekt, dagen etter eller putt i fryseren og ta frem når du får lyst på. Bare å varme i ovnen eller i brødristeren.


Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bollefocaccia med ki..

Deler en liten godbit fra boken min Søt...

Elins iskaffe

Deler denne nyyydelige iskaffen, som hittil kun har...

Cookies med (brun)ba..

Brune bananer blir det støtt. Har mange oppskrifter...

Nektarinterte med ma..

Sommerlig og saftig kake med mandler og nektariner,...

Junisnipper (*kolaka..

Det er ferietid og jeg mangler noe å...