Din handlekurv er nå tom!
Bakepulverkringle
Det er gjærmangel, mange klager sin nød til meg, derfor tenkte jeg det kanskje kunne passe å bake noe med bakepulver? I skuffen har jeg lenge hatt en håndskrevet oppskrift på ei bakepulverkringle. Den har min farmor skrevet. Bakepulverkringle er kanskje ingen kulinarisk høydare, men det duger som kaffemat. Den litt eldre garde vil nok nikke gjenkjennende til denne kringlen og spa fram gode minner om tørr kakebit attåt kaffekoppen.
Oppskriften er stor. Det ble litt mye for min familie, så jeg lagde kun halve porsjonen og formet den da til en krans. Den er veldig enkel å lage og puttes rett i ovnen. I min farmor Marthas oppskrift står det både sukat og rosiner, men jeg droppet sukaten (vil du ha i sukat, bruk lik mengde som rosiner). Du kan godt droppe rosinene også. Om du ikke har kardemomme, erstatte det med for eksempel vaniljesukker.
Bakepulverkringle
250 g hvetemel
100 g margarin/ smør
3 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
1 egg
1 dl (90 g ) sukker
1 dl melk
ca. 50 g rosiner (valgfritt)
Topping:
20 g hakka mandler
perlesukker
(melisglasur)
Slik gjør du:
1. Smuldre sammen mel, bakepulver og kardemomme med smør/ margarin (bruk gjerne fingrene) så du får en litt småklumpete masse.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis og bland det inn.
3. Til slutt, ha i rosiner og melk. Bland alt sammen, men ikke rør for mye.
4. Plasser små klatter på en bakeplate og form til en ring. Bruk en skje.
5. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 min. Bruk gjerne over/undervarme. Steker du på varmluft, skru ned til 180 grader. Steketiden blir noe kortere. Avkjøl og ha på melisglasur.
6. Sett på kaffen!
Hans Johan Aamodt
Min mor bakte denne til helgene, vi gutta syntes deg smakte godt . Vi spiste flere stykker av den , mens den enda var lunken