Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Bakepulverkringle

Bakepulverkringle

Det er gjærmangel, mange klager sin nød til meg, derfor tenkte jeg det kanskje kunne passe å bake noe med bakepulver? I skuffen har jeg lenge hatt en håndskrevet oppskrift på ei bakepulverkringle. Den har min farmor skrevet. Bakepulverkringle er kanskje ingen kulinarisk høydare, men det duger som kaffemat. Den litt eldre garde vil nok nikke gjenkjennende til denne kringlen og spa fram gode minner om tørr kakebit attåt kaffekoppen.

Litt vanskelig å forstå denne oppskriften så jeg måtte gjette meg til et par ting. Men godt ble det!

Oppskriften er stor. Det ble litt mye for min familie, så jeg lagde kun halve porsjonen og formet den da til en krans. Den er veldig enkel å lage og puttes rett i ovnen. I min farmor Marthas oppskrift står det både sukat og rosiner, men jeg droppet sukaten (vil du ha i sukat, bruk lik mengde som rosiner). Du kan godt droppe rosinene også. Om du ikke har kardemomme, erstatte det med for eksempel vaniljesukker.

Bakepulverkringle
250 g hvetemel
100 g margarin/ smør
3 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
1 egg
1 dl (90 g ) sukker
1 dl melk
ca. 50 g rosiner (valgfritt)
Topping:
20 g hakka mandler
perlesukker
(melisglasur)

Slik gjør du:
1. Smuldre sammen mel, bakepulver og kardemomme med smør/ margarin (bruk gjerne fingrene) så du får en litt småklumpete masse.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis og bland det inn.
3. Til slutt, ha i rosiner og melk. Bland alt sammen, men ikke rør for mye.
4. Plasser små klatter på en bakeplate og form til en ring. Bruk en skje.
5. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 min. Bruk gjerne over/undervarme. Steker du på varmluft, skru ned til 180 grader. Steketiden blir noe kortere. Avkjøl og ha på melisglasur.
6. Sett på kaffen!

Alt du trenger! Jeg la rosinene litt i bløt ettersom de var fullstendig harde og inntørka (hell av vannet før rosinene has i deigen).
Smør/ margarin er smuldret med mel, bakepulver og kardemomme. Til høyre: eggedosis av egg og sukker. Helles i det tørre og blandes. Jeg brukte hendene.
Til slutt – melk og rosiner. Bland sammen med en slikkepott eller et røreredskap, men ikke rør for mye.
Legg klatter ved siden av hverandre og stryk ut til en ring.
Hakk mandler og dryss på perlesukker. Stek på 200 grader i ca. 30 min.
Da datteren på tretten smakte sa hun: Det smaker en blanding av serinakaker og litt sånn julebakst. Og jula varer helt til påske – er det ikke så?




5 based on 1 reviews
1Kommentar
  • Hans Johan Aamodt
    Svar
    Skrevet på10:19, 26. mai 2024

    Min mor bakte denne til helgene, vi gutta syntes deg smakte godt . Vi spiste flere stykker av den , mens den enda var lunken

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...