Din handlekurv er nå tom!
Bananpannekaker
Søte bananpannekaker uten tilsatt sukker
Frokost, lunsj eller kveldsmat? Har du brune bananer du trenger å bruke opp er dette oppskriften for deg.
Rasende enkelt, mettende og godt. Jeg spiser disse med jordbærsyltetøy, andre velger sirup eller blåbær til. Er bananene store eller små? Det vil avgjøre hvor fast/ rennende røra blir. Derfor har jeg skrevet fra en halv til en dl melk. Hvis røra er for fast, bruk bare litt mer melk.
Bananpannekaker
2 brune bananer
2 egg
1 dl havregryn
1 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
0.5 ts salt
0.5 – 1 dl melk
2 brune bananer
2 egg
1 dl havregryn
1 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
0.5 ts salt
0.5 – 1 dl melk
Slik gjør du:
1. Mos bananene med en gaffel.
2. Rør inn eggene.
3. Ha i det tørre + melk. Rør sammen.
4. La stå å svelle 5-10 minutter.
6. Stek i en varm panne med smør/ margarin etter ønske.
Mos bananer, rør inn egg og bland godt.
Tilsett det tørre.
Tilsett melk til slutt og la røra stå og svelle litt før du starter stekingen. Stek i varm panne (i smør).
Denne oppskriften gir ca. 8 mellomstore bananpannekaker. Spises helst litt lune med syltetøy eller sirup.
|
|
Kaisa Sæther
Heia! Hvordan er det å la røra stå over natta, går det fint?
Elin Krem.no
Joda, det kan gå fint, men har du mulighet til å røre inn bakepulveret før du skal steke er det best (bakepulver mister piffen om røra står lenge..)
Eli Dalsegg
Hei😊 mine blir liksom litt rå inni. Hva gjør jeg feil
Elin Krem.no
det er kanskje litt mye fuktighet, gå litt ned på mengde banan eller tilsett mer mel