Din handlekurv er nå tom!
Blåbærsuppe med byggryn
Supergod suppe som varmer
Blåbærsuppe
1 liter vann
ca. 500 g blåbær
2-3 ss sitronsaft
ca. 80 g sukker
2 ss potetmel
ca. 60 g byggryn
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en kjele, bortsett fra potetmel.
2. La suppen putre og koke i ca. 20-30 minutter.
3. Rør ut potetmel i kaldt vann, dra suppen av platen. Hell potetmelblandingen i kjelen i en stråle mens du rører. Suppen kan spises varm eller kald og kan godt oppbevares i kjøleskap i flere dager.
Tips! Suppen kan lages raskere om du bløtlegger byggrynene på forhånd (bløtlegg grynene i vann over natten). Da trenger suppen kun et raskt oppkok før potetmelet tilsettes.
|
|
Mary Lou
Perfekt tips om å ta den med på termos 👌 Fikk lyst ut i skogen NÅ!
Tror du væskemengden bør justeres ned noe dersom jeg bruker fryste kjøpebær?
Konditor-elin
Nei, det er fryste bær jeg har brukt her men vil du ha den mer fyldig kan du gjerne redusere væskemengde.
Elisabeth
Denne suppen så jaggu fristende ut! Den må prøves en gang 🙂
Rita BS
Her har det nok snike seg inn ein liten feil. Bygg er ikkje glutenfritt. Du bør fjerne dette innlegge frå oversikten over glutenfrie godsaker, er alltid nokon som ikkje sjekkar slikt sjølv 🙂 Ellers ei heitlt super side!
Konditor-Elin
Takk Rita! Rettet nå!