Blåbærsuppe med byggryn

Blåbærsuppe med byggryn

Picture

Supergod suppe som varmer

Varm blåbærsuppe en kald vinterdag vekker minner fra barndommen. Like godt nå som da. 
Frem fra glemselen! Som barn fikk jeg denne suppa når det var ekstra kaldt ute, eller om matlysten sviktet. Den er laget med bær plukket i skogen. Hageblåbær fra kjøledisken fungerer sikker også, men ta heller turen bort til frysedisken for å finne frosne blåbær (fra skogen) – de er blåere og bittelitt sunnere. Suppen kan kjøres glatt med en stavmikser før grynene tilsettes. Perfekt å ta med på termos en kald vintedag.

Blåbærsuppe
1 liter vann
ca. 500 g blåbær
2-3 ss sitronsaft
ca. 80  g sukker
2 ss potetmel
ca. 60 g byggryn

Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en kjele, bortsett fra potetmel.
2. La suppen putre og koke i ca. 20-30 minutter.
3. Rør ut potetmel i kaldt vann, dra suppen av platen. Hell potetmelblandingen i kjelen i en stråle mens du rører. Suppen kan spises varm eller kald og kan godt oppbevares i kjøleskap i flere dager.
Tips! Suppen kan lages raskere om du bløtlegger byggrynene på forhånd (bløtlegg grynene i vann over natten). Da trenger suppen kun et raskt oppkok før potetmelet tilsettes. 

Picture

Mettende, styrkende  og god å ha med på tur. Det er blåbærsuppe, det. 
5 Kommentarer
  • Mary Lou
    Svar
    Skrevet på19:55, 20. februar 2018

    Perfekt tips om å ta den med på termos 👌 Fikk lyst ut i skogen NÅ!
    Tror du væskemengden bør justeres ned noe dersom jeg bruker fryste kjøpebær?

    • Konditor-elin
      Svar
      Skrevet på20:16, 20. februar 2018

      Nei, det er fryste bær jeg har brukt her men vil du ha den mer fyldig kan du gjerne redusere væskemengde.

  • Elisabeth
    Svar
    Skrevet på22:24, 22. februar 2018

    Denne suppen så jaggu fristende ut! Den må prøves en gang 🙂

  • Rita BS
    Svar
    Skrevet på14:05, 2. mai 2018

    Her har det nok snike seg inn ein liten feil. Bygg er ikkje glutenfritt. Du bør fjerne dette innlegge frå oversikten over glutenfrie godsaker, er alltid nokon som ikkje sjekkar slikt sjølv 🙂 Ellers ei heitlt super side!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på18:34, 2. mai 2018

      Takk Rita! Rettet nå!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits