Brune pinner med fudge og valnøtter

Brune pinner med fudge og valnøtter

En litt annerledes vri på en tradisjonsrik kake? Ja takk! Dette er nok ikke for alle, men jeg har latt meg inspirere av en tilsendt oppskrift (tusen takk Gro Størksen) og laget brune pinner med valnøtter, kanel og fudge.

Har ikke holdt meg til original oppskrift, men vridd litt på den. Min er har litt mindre sukker enn den jeg fikk tilsendt og er tilpasset en litt mindre porsjon. Liker du ikke kanelsmak i brune pinner? Da kan du droppe det.

I denne porsjonen har jeg brukt strøssel man har til is, fudge med salt karamell. Det var en svært dyr pose. Vil du heller bruke hjemmelaget fudge eller kjøpe ferdig fudge i løsvekt er det et alternativ. Den salte karamell-smaken kom ikke helt gjennom, jeg vil tro det funker like bra med vanlig fudge og et dryss flaksalt.

Noe av fudgen vil smelte og renne ut på plata. Bare fjern de småbrente bitene når du skal skjære i passe store biter.

Denne utgaven av brune pinner ble ikke veldig seige og heller ikke så sprø. Liker du mørdeigskake-konsistens, ja da er denne for deg.

Brune pinner med fudge og valnøtter
(2 stenger)
100 g brunt, mykt sukker (farinsukker)
100 g smør/margarin
1-2 ss sirup (lys eller mørk)
1 ts vaniljesukker
1/2 ts kanel (kan sløyfes)
1/2 ts bakepulver
170 g hvetemel
1 ss vann
ca. 50 g fudge (i små biter)
ca. 30 g hakket valnøtter
evt. flaksalt

Slik gjør du:
1. Start med å røre smør og sukker lyst.
2. Tilsett det tørre samt finhakket fudge. Ha i sirup og 1 ss vann for å binde deigen sammen. Bruk gjerne hendene til å kna det sammen til en deig.
3. Pakk deigen inn i plast og legg den kjølig en halv time.
4. Del deigen i to like store biter og rull tynne pølser som plasseres på en bakeplate.
5. Klem deigen litt ned, pensle med vann eller egg og strø på finhakket valnøtter. Tilsett evt litt flaksalt om det er ønskelig.
6. Stek på 180 grader i 10-15 min (kakene skal være gylne).
7. Del i passe store stykker mens stengene enda er litt varme.
8. Kakene oppbevares i romtemperatur, gjerne i en boks. Har holdbarhet på flere uker.


Start med å piske smør/margarin lyst. Ha i de tørre ingrediensene.
Bruk gjerne hånden når du knar sammen til en deig. Pakk inn og la hvile en halvtimes tid.
Del deigen i to og rull to pølser som klemmes flate. Pensle med vann (eller egg) og strø på hakkede valnøtter. Dryss litt flaksalt på om ønskelig.
Settes i ovnen på ca. 180 grader i 10-15 minutter.
Skjær stengene på skrå mens de enda er litt varme. Oppbevares gjerne i boks.
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...

Donuts

Her er den! Min versjon av donuts, som...

Krembollekake

Søndag er det fastelavn OG morsdag! Av den...