Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Cupcakes med sjokoladekrem

Cupcakes med sjokoladekrem

 

Cupcakes er ikke min sterkeste side, men når jeg lager det på denne måten DA kan jeg også jafse innpå, for hør bare: En brownie-aktig muffins med en mild krem laget av melkesjokolade. Jeg tror det er noen barn som blir glade nå! Store barn også.

Kremen må stå minimum 4 timer i kjøleskap før du kan piske den opp, bare sånn at du vet. Den må ikke piskes for mye, da blir den kornete. Skulle den falle sammen og bli slapp, bare pisk den opp på nytt.

Dette er en oppskrift som holder til 12 muffins, men det er krem til til dobbelt så mange. Det er vanskelig å lage mindre mengde, men hvis du vil halvere kremen kan du gjerne prøve det.

Muffinsene er forsøkt dekorert som Rudolf. Jeg brukte øyne fra Dr. Oetker, Non Stop og salte fisker (kjøpt på Normal). De røde muffinsformene er fra Dr. Oetker.

Rudolf-cupcakes (12 stk)
2 egg
130 g sukker (1.5 dl)
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
125 g hvetemel (2.5 dl)
25 g kakao
75 g smeltet eller flytende smør/margarin

Evt. Dumle

Slik gjør du:
1. Pisk sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
2. Sikt inn det tørre vekselvis med smeltet/flytende smør/margarin.
3. Hell røra i muffinsformmer (fylles trekvart fulle). Putt gjerne i en Dumlekaramell.
4. Stekes på 200 grader i ca. 15 minutter.

Sjokoladekrem
3 dl kremfløte
50 g sukker
150 g melkesjokolade/ lys sjokolade
50 g smør

Ha fløte, sukker og smør i en kjele. Varm til kokepunktet. Helles over finhakket sjokolade. Dekk til bollen og la den stå minimum 4 timer i kjøleskap, eller til dagen etter.

Montering:
Pisk kremen med en håndmikser til den er fast. Putt kremen i en sprøytepose. Legg en litt stor, glatt tyll i posen eller klipp et litt stort hull i posen. Sprøyt på kremen i en ring oppå muffinsen. Plasser på et par øyne og en rød non stop som nese. Jeg brukte to salte fisk som reisdyrhorn. Bruk gjerne salte kringler som du knekker opp eller noe annet som kan ligne på reinsdyrhorn.

 

Vei opp alle ingrediensene, legg muffinsformer i metallrammen. Pisk eggedosis, sikt inn det tørre og rør inn smeltet/ flytende smør/ margarin.

 

Fyll formene litt over halvfulle, putt gjerne i en dumle om du liker det. Røren fordeles på 12 stk former.

Muffinsene tas ut etter ca 15 minutter. Da ser de sånn ut…

Så faller de litt sammen. Får en litt «rå» kjerne.

Pisk opp sjokoladefløten og ha den i en sprøytepose. Legg i en glatt tyll, eller bare klipp et passe stort hull.

Finn fram et par øyne, en rød non stop og to salte fisker.

 

En gjeng Rudolf’er klare til å bli spist. Disse ble kjempegode!

Be the first to write a review
6 Kommentarer
  • Ida
    Svar
    Skrevet på02:01, 21. november 2021

    Når kremen skal hvile, skal den stå i romtemp eller i kjøleskap?

  • Grete Egeland
    Svar
    Skrevet på12:43, 1. desember 2021

    Heisan Elin. Kan disse fryses MED krem og UTEN stæsj?

  • Lisd
    Svar
    Skrevet på13:42, 17. november 2022

    Hei😊 om jeg dobler kremen må jeg doble sukkeret også?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...