Drømmekake i stor langpanne

Drømmekake i stor langpanne

Drømmekake er en luftig og god kake laget med kokostosca på toppen. Den er enkel å lage og tar ikke lang tid å få ferdig. Faller i smak både hos store og små, jeg lover.

Drømmekake i stor langpanne
6 egg
540 g sukker
100 g smør/margarin
4 dl melk
400 g hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker

Kokostosca (topping)
150 g smør/margarin
225 g brunt sukker
175 g kokos
1 dl melk

Slik gjør du:
1. Ha melk og smør/margarin i en kjele. Kok opp og avkjøl.
2. Pisk eggedosis av sukker og egg.
3. Hell i lunken væske med smeltet smør.
4. Ha det tørre. Bland forsiktig til du har en masse uten klumper.
5. Hell i en stor langpanne kledd med bakepapir (eller smør forma med smør eller margarin). Stek midt i ovnen på 200 grader 15-20 minutter (varmluft eller over/undervarme).
6. Mens kaka steker, lag topping: Ha alle ingrediensene i kjelen og kok i et par-tre minutter.
7. Når kaka er fast på toppen (etter ca. 15-20 minutter), ta den ut av ovnen og stryk på toppingen.
8. Sett tilbake og stek videre i ca. 5 minutter på 225 grader. Sett formen litt høyt i ovnen.
9. Kaka er ferdig når kokosmassen bobler og har fått gyllen farge.

Smelt smør i melk ….
…og pisk eggedosis av sukker og egg. Vei opp det tørre.
Bland inn det tørre og hell i en stor langpanne. Stek på 200 grader midt i ovnen.
Smør ut toppingen og stek videre 5 minutter på 225 grader.
Ferdig!
Bedehuskake, Iriskake, sjónvarpskaka eller drømmekake. Kjært barn har mange navn..
11 Kommentarer
  • Marianne Nordberg
    Svar
    Skrevet på22:56, 10. august 2022

    Bakte denne i ettermiddag for å servere i mrg tilnoen herlige eldre damer på dagsenteret jeg jobber. 🥰 blir spennende å høre hva de syntes, min mann og jeg syntes den smakte veldig godt.
    Takk for oppskriften👏👏

  • Lene H.
    Svar
    Skrevet på21:54, 13. august 2022

    Denne gjorde kjempesuksess hos tre generasjoner i vår familie. Skal si den fikk ben å gå på! Nammmmm!!

  • Linda knotten
    Svar
    Skrevet på18:31, 23. september 2022

    Hvordan oppbevare denne?

  • LillMargrethe Å.Sørensen
    Svar
    Skrevet på10:09, 28. september 2022

    Den baker jeg ofte min danske mann liker den. I Danmark heter den Brovst kake og er veldig populær i Danmark

  • Reidun Moltubak
    Svar
    Skrevet på11:07, 28. september 2022

    Hva med hakka mandler isteden for kokos?
    Kokos ikke så populært her! 😊
    Resten hørtes godt ut!

  • Unni Eriksen
    Svar
    Skrevet på18:40, 28. september 2022

    Kan man bruke noe annet enn kokos??

  • Elin Myrvang
    Svar
    Skrevet på21:37, 29. september 2022

    Min ble litt skumgummi-aktig… -og det har jeg opplevd før også .. Hva er det jeg gjør feil? Den smakte som en drøm da 😁

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake

Silviakake! Med den mest fantastisk gode glasuren du...

Biscotti med mandler..

Det drar seg mot påske og flere har...

Hvetekake med makron..

Enda en godbit fra ukebladarkivet dette her, kalt...

Trippel sjokoladebol..

Hvis du ikke har bodd under en stein...

Grove rundstykker

Grove rundstykker hentet frem fra ukeblad-arkivet. Jeg er...