Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Dumlebrownies

Forelska? Gjør noe med det!

Man behøver ingen valentinsdag for å vise sin kjærlighet til en utvalgt. Disse hjertebrowniesene kan lages året rundt. De er fylt med myke Dumlekarameller og bakt med det beste vaniljesukkeret. (Sponset innlegg).
Dumlebrownies
40 g kakao
50 g smør
100 g sjokolade
1/2 dl nøytral olje
4 egg
350 g sukker
2 ts Tørsleffs vaniljesukker
170 g hvetemel

15 -20 stk Dumlesjokolade

(Formene har jeg kjøpt på TGR )

Slik gjør du:
1. Smelt sammen kakao, smør og hakket sjokolade over vannbad eller i mikro-ovn. Rør til du har en glatt blanding. Tilsett olje og rør inn ett og ett egg (helst romtemperert) . Bland inn sukker og til slutt hvetemel og vaniljesukker. Rør til du har en klumpfri blanding, men ikke rør for mye.
2. Hell i en smurt form ca. 24 cm (eller i småformer).
3. Stekes på 180 grader i ca. 15 minutter (småformer) og i rundt 30 minutter (i større form)
Serveres gjerne lun med is, vaniljesaus eller litt vispet krem til.

Vaniljesukker fra Tørsleffs inneholder ekte vanilje og er det vaniljesukkeret jeg benytter i mine oppskrifter.
Denne oppskriften er veldig enkel, bare å røre sammen 🙂 Etter at du har rørt inn eggene, bytt til sleiv for å få sukker og mel rørt godt sammen.
Dytt en Dumlekaramell i hver form, eller hell massen i en springform og «propp» den full av Dumle.
Skal du hvelve formene, smør dem godt først. Nytes sammen med noen du er glad i! (med is og frisk frukt eller vaniljesaus/ pisket krem).
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...