Elins kaffekake

Elins kaffekake

|Inneholder reklame|
Lyst på kake til kaffen, som også smaker av kaffe? Jeg elllsker kaker med mokkasmak og hadde planen klar. Den kaka smakte slettes ikke som forventet, og jeg måtte begynne på nytt. Oppskriften ble endret, og denne ble så mye bedre. Helt smaskens, faktisk. Til og med datteren som ikke drikker kaffe syntes den var kjempegod!

Vi mistet et kjært familiemedlem før jul – jeg snakker om Moccamasteren vår. Den har stått på kjøkkenet siden 1996, og lille julaften takket den for seg. Hele julen måtte vil låne en maskin, men SÅ – noen dager etter jul, kom det en pakke i posten. Fra Moccamaster! Vi fikk en ny maskin, og halleluja for det! Som takk for maskinen vi fikk, har jeg i dag laget en kake som kan smake ekstra godt til en kopp kaffe.

Du avgjør selv om du vil putte kaffesmak i denne røra – det kan godt droppes. Det smaker plenty av kaffe i glasuren, så har du ikke instant espresssopulver? Bare glem det. Kaka er super-duper god uten også (dra gjerne på med litt mer vaniljesmak om du heller vil ha det).

Elins kaffekake
4 egg
300 g sukker
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2.5 ss eller 10-12 gram espressopulver (her er det smak og behag som bestemmer hvor mye du vil ha, dette ga en veldig mild kaffesmak)
150 g smeltet smør
0.5 dl melk

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til lys eggedosis.
2. Sikt inn det tørre.
3. Bland forsiktig sammen, ikke rør for mye.
4. Tilsett smeltet smør og melk. Bland til du har en glatt røre.
5. Hell i en stor form kledd med bakepapir (ca. 30 x 40 cm).
6. Stek i 12-15 minutter midt i ovnen på 200 grader (over/undervarme)
7. Avkjøl på rist.

Glasur
75 g smeltet smør/ margarin
300 g melis
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao
5 ss sterk (flytende) kaffe
evt. strøssel

Alle ingredienser røres sammen til en glatt glasur. Strykes på kaka når den er avkjølt.

Enkel å lage – eggedosis, i med det tørre, så smør + melk..
Kaka blir tynn! Vil du ha den tykkere, bruk en mindre form og stek lenger.
Brukte denne espressoen i kaka for å få litt kaffesmak. Glasuren på toppen smaker også av kaffe.
TUSEN TAKK for maskinen vi fikk, Moccamaster Norge! Måtte den leve like lenge som den forrige…


Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Halloween-lykt

Som dere så i forrige innlegg har jeg...

Halloween-cookies

Halloween er nært forestående, og jeg er mer...

Tiramisubløtkake

Liker du kaffesmak? Da liker du tiramisu. En...

Bollefocaccia med ep..

De norske vintereplene er i butikk. De passer...

Kardemommeknuter

Det nærmer seg høstferie og her på Østlandet...