Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Elins kaffekake


Lyst på kake til kaffen, som også smaker av kaffe? Jeg elllsker kaker med mokkasmak og hadde planen klar. Men kaka smakte slettes ikke som forventet, og jeg måtte begynne på nytt. Oppskriften ble endret, og denne ble så mye bedre. Helt smaskens, faktisk. Til og med datteren som ikke drikker kaffe syntes den var kjempegod!

Du avgjør selv om du vil putte kaffesmak i denne røra – det kan godt droppes. Det smaker plenty av kaffe i glasuren, så har du ikke instant espresssopulver? Bare glem det. Kaka er super-duper god uten også (dra gjerne på med litt mer vaniljesmak om du heller vil ha det).

Elins kaffekake
4 egg
300 g sukker
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2.5 ss eller 10-12 gram espressopulver (her er det smak og behag som bestemmer hvor mye du vil ha, dette ga en veldig mild kaffesmak)
150 g smeltet smør
0.5 dl melk

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til lys eggedosis.
2. Sikt inn det tørre.
3. Bland forsiktig sammen, ikke rør for mye.
4. Tilsett smeltet smør og melk. Bland til du har en glatt røre.
5. Hell i en stor form kledd med bakepapir (ca. 30 x 40 cm).
6. Stek i 12-15 minutter midt i ovnen på 200 grader (over/undervarme)
7. Avkjøl på rist.

Glasur
75 g smeltet smør/ margarin
300 g melis
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao
5 ss sterk (flytende) kaffe
evt. strøssel

Alle ingredienser røres sammen til en glatt glasur. Strykes på kaka når den er avkjølt.

Enkel å lage – eggedosis, i med det tørre, så smør + melk..
Kaka blir tynn! Vil du ha den tykkere, bruk en mindre form og stek lenger.
Brukte denne espressoen i kaka for å få litt kaffesmak. Glasuren på toppen smaker også av kaffe.


5 based on 1 reviews
1Kommentar
  • Gunhild Bækken Sandvik
    Svar
    Skrevet på13:02, 20. april 2024

    Denne ser deilig ut.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...