Elins kaffekake

Elins kaffekake


Lyst på kake til kaffen, som også smaker av kaffe? Jeg elllsker kaker med mokkasmak og hadde planen klar. Men kaka smakte slettes ikke som forventet, og jeg måtte begynne på nytt. Oppskriften ble endret, og denne ble så mye bedre. Helt smaskens, faktisk. Til og med datteren som ikke drikker kaffe syntes den var kjempegod!

Du avgjør selv om du vil putte kaffesmak i denne røra – det kan godt droppes. Det smaker plenty av kaffe i glasuren, så har du ikke instant espresssopulver? Bare glem det. Kaka er super-duper god uten også (dra gjerne på med litt mer vaniljesmak om du heller vil ha det).

Elins kaffekake
4 egg
300 g sukker
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2.5 ss eller 10-12 gram espressopulver (her er det smak og behag som bestemmer hvor mye du vil ha, dette ga en veldig mild kaffesmak)
150 g smeltet smør
0.5 dl melk

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til lys eggedosis.
2. Sikt inn det tørre.
3. Bland forsiktig sammen, ikke rør for mye.
4. Tilsett smeltet smør og melk. Bland til du har en glatt røre.
5. Hell i en stor form kledd med bakepapir (ca. 30 x 40 cm).
6. Stek i 12-15 minutter midt i ovnen på 200 grader (over/undervarme)
7. Avkjøl på rist.

Glasur
75 g smeltet smør/ margarin
300 g melis
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao
5 ss sterk (flytende) kaffe
evt. strøssel

Alle ingredienser røres sammen til en glatt glasur. Strykes på kaka når den er avkjølt.

Enkel å lage – eggedosis, i med det tørre, så smør + melk..
Kaka blir tynn! Vil du ha den tykkere, bruk en mindre form og stek lenger.
Brukte denne espressoen i kaka for å få litt kaffesmak. Glasuren på toppen smaker også av kaffe.


5 based on 1 reviews
1Kommentar
  • Gunhild Bækken Sandvik
    Svar
    Skrevet på13:02, 20. april 2024

    Denne ser deilig ut.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...