Enkel maidessert

Enkel maidessert

Her skal du få en dessert som ble laget i hurten-og-sturten en kveld jeg fikk et innfall. Har brukt en sånn pakke med gele (eller du kan lage geleen selv av saft og vann + gelatin)
Du velger selv størrelsen på glassene du vil bruke, men jeg fant ut at melkeglasset på bildet over nok var hakket for stort. Fant frem noen mindre glass, men disse var kanskje hakket for små? Uansett – du forstår hva jeg mener, ikke sant? Bruk glassene som passer dessertmagen til dine gjester.

Enkel maidessert
Gele lages som anvist på pakken. Hell i glass og sett evt glassene på skakke i kjøleskapet. Vent til geleen har stivnet før du har på panna cotta. Alt stivner på 3-4 timer, men lag gjerne denne desserten dagen før. Legg på blåbær før servering.

Panna cotta
3 dl kremfløte (en kartong)
3 dl helmelk
1- 1.5 stk vaniljestang
90 g sukker
3-4 plater gelatin

Slik gjør du:
​Legg først 4 blader gelatin i kaldt vann. Del vaniljestengene og skrap ut vaniljefrø. Ha melk, fløte og sukker i en kjele sammen med vaniljefrø og vaniljestenger. Varm til kokepunktet. Klem ut vannet av gelatinen og rør den inn i den varme fløteblandingen. Fjern vaniljestengene og hell opp i porsjonsglass, eller i en form. For at vaniljefrøene ikke skal samle seg i en klump i bunnen av glassene venter du til blandingen er nesten kald før du heller i glassene og setter kjølig. Settes i kjøleskap.

«Tapas»-utgaven. Jeg liker tanken på en buffet med forskjellige desserter i ministørrelse. Her har jeg brukt noen små sherryglass.
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Nøtte- og kokoskake..

Disse nøtte- og kokoskakene er laget etter inspirasjon...

Håkonkaker

Håkonkaker er etter hva jeg har skjønt opprinnelig...

Nyhet! ProBaker Time..

REKLAME. Wilfa ProBaker har oppgradert! Nå får du...

Stjerneboller

Julekos står for døra og er du som...

Afakaka (Bestefarkak..

Afakaka (uttales avakaka) betyr bestefarkake og er en...