Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Enkel maidessert

Her skal du få en dessert som ble laget i hurten-og-sturten en kveld jeg fikk et innfall. Har brukt en sånn pakke med gele (eller du kan lage geleen selv av saft og vann + gelatin)
Du velger selv størrelsen på glassene du vil bruke, men jeg fant ut at melkeglasset på bildet over nok var hakket for stort. Fant frem noen mindre glass, men disse var kanskje hakket for små? Uansett – du forstår hva jeg mener, ikke sant? Bruk glassene som passer dessertmagen til dine gjester.

Enkel maidessert
Gele lages som anvist på pakken. Hell i glass og sett evt glassene på skakke i kjøleskapet. Vent til geleen har stivnet før du har på panna cotta. Alt stivner på 3-4 timer, men lag gjerne denne desserten dagen før. Legg på blåbær før servering.

Panna cotta
3 dl kremfløte (en kartong)
3 dl helmelk
1- 1.5 stk vaniljestang
90 g sukker
3-4 plater gelatin

Slik gjør du:
​Legg først 4 blader gelatin i kaldt vann. Del vaniljestengene og skrap ut vaniljefrø. Ha melk, fløte og sukker i en kjele sammen med vaniljefrø og vaniljestenger. Varm til kokepunktet. Klem ut vannet av gelatinen og rør den inn i den varme fløteblandingen. Fjern vaniljestengene og hell opp i porsjonsglass, eller i en form. For at vaniljefrøene ikke skal samle seg i en klump i bunnen av glassene venter du til blandingen er nesten kald før du heller i glassene og setter kjølig. Settes i kjøleskap.

«Tapas»-utgaven. Jeg liker tanken på en buffet med forskjellige desserter i ministørrelse. Her har jeg brukt noen små sherryglass.
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...