Enkel pæredessert

Enkel pæredessert

Picture

…også kalt clafoutis, vaniljepudding……eller «utro Jostein».

Latmannslivet har tatt meg. Da kan det være greit å lage noe lettvint som bare er å røre sammen og helle i en form. Pærene i denne desserten har forresten en helt egen historie…
Pæredesserten jeg har laget i dag likner veldig på en annen dessert med et fransk navn (vil du lage desserten som kalles claftouis kan du klikke her) men jeg ville gi denne et litt enklere navn. Og forslagene raste inn på Instagram. I min story på Instagram fortalte jeg at posen med billigpærer hadde en litt morsom påskrift. Det sto at produsenten het «utro Jostein». Haha! Dermed foreslo noen at det burde bli navnet på dagens dessert. (En følger fortalte meg at L-en i navnet hadde falt ut. Pærebonden heter altså Jostein Lutro). 

Uansett, dette er en helt nyyyyydelig dessert som er enkel og rask å lage, men husk at du bør bruke faste pærer. Eller epler. Det fugerer også fint. For å få den derre gode runde vaniljesmaken har jeg brukt ekte vaniljesukker. Bruk det du har, eller skrap litt ekte vanilje ut av en kvart vaniljestang om du vil. 

Den sto i ovnen ca. 45 minutter, og jeg satte på varmluft midt under stekingen, men skrudde det av igjen. Steker du på varmluft vil pærebitene danse fordi massen blåser seg veldig opp. Den faller sammen etter steking igjen, så ikke bekymre deg. Hovedsaken er at alt er gjennom stekt og ikke rennende og bløtt. Desserten skal være mjuk som pudding, men ikke rå.  Serveres lun, gjerne med litt is til. Vaniljesaus er også godt, men dette smaker jo av vanilje allerede…

Enkel pæredessert (22-24 cm paiform)
3 egg
1.5 dl melk
50 g sukker
50 g smeltet smør
50 g hvetemel
2 toppede ts ekte vaniljesukker
ca. 4 faste pærer, skrelt og delt i biter.

Slik gjør du: 
1. Skrell pærene og del i tykke skiver.
2. Bland alle ingrediensene i en beholder og kjør glatt med en stavmikser (eller i en foodprocessor)
3. Smør en 22-24 cm paiform.
4. Hell blandingen i formen og fyll opp med pærebiter. 
5. Settes midt i ovnen 190 grader i ca. 40-45 min (buker du varmluft går det raskere). 
6. Serveres lun, gjerne med is eller vaniljesaus til. 

Picture

Vei opp ingredienser, smelt smøret og skrell pærer. Formen smøres med smør. 
Picture

Kjør alt glatt med en stavmikser og hell over i forma. 
Picture

Legg i pærer. Stek på ca. 190 grader i 35-45 min.
Picture

Dryss på litt melis og server med is om du vil. Eller vaniljesaus. Eller kanskje en kremdott? 
4 Kommentarer
  • Aggelure
    Svar
    Skrevet på19:10, 18. september 2018

    Hahaha, knegger her jeg sitter. Jeg er nemelig en i utro-slekten OG elsker pærer (har deverre en kasse med veldig melne pærer ute i boden. Sukk) . Så kaken må definitivt testes – fortrinnsvis med faste og gode pærer 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på19:17, 18. september 2018

      Haha, en ekte UTRO! Skulle brukt de pærene litt før, da…Håper det kommer en annen anledning.

  • Hege Ertsaas Lutro
    Svar
    Skrevet på20:56, 18. september 2018

    Hihi, ja, han heter faktisk Jostein Lutro og er min gode mann. Håper og tror han ikke er utro🤣🤣🤣vi fikk oss en god latter her, da hans kusine tipsa oss om bloggen din😊🤣😉🤪

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på22:42, 18. september 2018

      Jeg leeer! Dette var jo så komisk…pærene i billigpåsan er forresten de beste. Jeg knasker og spiser, putter i havregrøten og selvfølgelig i desserten. Nydelig!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits