Enkel smuldrepai med rabarbra

Enkel smuldrepai med rabarbra

Rabarbratid! Endelig! Her skal du få en smuldrepai-oppskrift med kun 3 ingredienser i smuldretoppingen.

Vinteren har vært lang og det tok tid før rabarbraen dukket opp av jorda, men nå er den her! I denne oppskriften har jeg lagt til en personlig favoritt – malte kardemommekjerner. Det smakte heeelt fantastisk godt til rabarbra, men om du ikke er glad i kardemomme kan det gjerne droppes.

Jeg stekte denne i en litt avlang form, men jeg vil anbefale deg å bruke en litt videre form. Da blir ikke laget med smuldretopping like tykt, og dermed – helt sprø.

Smuldretoppingen er laget av tre ingredienser, i tillegg kan du gjerne tilsette litt smak. Jeg brukte et dryss kanel. Vaniljesukker eller enda mer knust kardemomme er også veldig godt.

Enkel smuldrepai med rabarbra
500 g vasket rabarbra i biter
100 g sukker
1/2 – 1 ts grovmalt kardemomme
1 ss maisenna eller potetmel (kan sløyfes)

Smuldretopping
75 g smør eller margarin
80 g sukker (jeg halvblandet med brunt sukker)
150 g hvetemel
evt. 1/2 ts kanel, malt kardemomme eller vaniljesukker (velg det du liker)

Slik gjør du:
1. Vask og rens rabarbra. Del i grove biter på ca. 1 cm.
2. Bland sammen sukker, kardemomme og maisenna eller potetmel.
3. Lag smuldretopping ved å blande sammen sukker, hvetemel og smør/margarin, bruk fingrene og bland til du har små klumper.
4. Ha rabarbra i en ildfast form. Dryss over sukker blandet med kardemomme/ stivelse.
5. Legg på smuldretoppingen.
6. Sett formen midt i ovnen på 180 grader. Stek på varmluft eller over/undervarme i ca. 25- 30 minutter.
7. La stå litt før du serverer med iskrem eller vaniljesaus.

Vask rabarbra
Kutt i biter. Bland sammen sukker og stivelse (maisenna eller potetmel). Ha du ikke potetmel eller maisenna kan du droppe det.
Mal kardemommekjerner og tilsett så mye du selv liker.
Bland inn rabarbra, evt bare dryss det over rabarbraen i forma.
Smuldretopping: Kna sammen alle ingrediensene til det blir små klumper. Bruk fingrene.
Legg rabarbra i form, legg på smuldretopping (bruk gjerne en videre form).
Etter en halv time er smuldretoppingen gyllen og rabarbraen mør. Serveres lun med is eller vaniljesaus. Knuste kardemommekjerner i rabarbraen smakte fantastisk godt!
5 based on 1 reviews
2 Kommentarer
  • Tone Skramstad
    Svar
    Skrevet på23:07, 14. mai 2024

    Elin, hvor er den andre rabarbrapaien din? Den hvor jeg koker rabarbra litt før i form?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...

Maipyntet ostekake

Ostekake er en klassiker på festkakebordet, men i...

Jubelkake

Lyst på en nydelig bløt og god kake...

Baskisk ostekake i b..

Baskisk ostekake er en trendy sak som måtte...

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...